Més de 500 inscrits en la primera edició del concurs AMIC-Directes

La primera edició del concurs AMIC-Directes ha superat els 500 participants procedents de 30 centres educatius. Les inscripcions per participar en el concurs de creació audiovisual es van activar el passat 15 de setembre, i continuen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18.

El Funcionament
“AMIC-Directes, creadors de continguts en català” és un concurs de creació de ‘streamings’ per a joves que busca impulsar la creació de contingut audiovisual en català a la xarxa. Les inscripcions estan obertes per estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Fins al 2 de desembre de 2022, l’alumnat que vulgui participar es pot registrar en grups d’entre 3 i 5 persones a través del web www.amicdirectes.cat i publicar el seu vídeo en directe.

Les píndoles de contingut i els mentors: La clau del concurs
Des de mitjans d’octubre el concurs ha posat a disposició de l’alumnat participant diversos tutorials per facilitar la creació de continguts. Es tracta d’un total de 10 tutorials que comprenen tot el procés creatiu d’un ‘stream’: Des de l’escriptura del guió i plantejament de les idees fins a les configuracions de plataformes de contingut en directe com YouTube i Twitch o l’ús de programari especialment dissenyat per l’emissió de directes.

A més, es compta amb l’impuls de creadors de contingut de parla catalana, entre alguns dels quals es troben Laia Gufolove, Norman López, Gal·la Martí i Elia Periwinkle, que donen suport de ben a prop als alumnes, mitjançant un sistema de mentoratge que permet la comunicació àgil i ràpida entre ells per abordar tots els dubtes dels participants. Això es complementa amb tutories on els influencers poden parlar amb els alumnes de manera més propera i ajudar-los en les seves creacions.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.