‘Miró i Mont-roig. Àlbum de família’

Divendres 16 de juny a les 19.00 hores, s’inaugura al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig del Camp “Miró i Mont-roig. Àlbum de família”, una exposició d’imatges inèdites de l’àlbum familiar de Joan Miró que recullen moments de les seves llargues estades a Mas Miró i Mont-roig. Es tracta de fotografies que s’exposen públicament per primera vegada i on es poden veure moments íntims de l’artista i la seva família durant els anys 50, 60 i 70, convertint-se, així, en un recull històric de la quotidianitat de l’època.
A la mostra, els visitants podran veure imatges que relaten moments viscuts al mas per part de diversos membres de la família, alguns dels quals van marcar profundament l’obra de Miró, com la convalescència de la seva filla Maria Dolors a causa d’un greu accident a les vies del tren de Mont-roig.
Les fotografies formen part de l’àlbum familiar, ara propietat del nét de l’artista, Joan Punyet, un dels impulsors de l’exposició. De fet, Punyet apadrina la mostra que organitzen conjuntament la Fundació Mas Miró i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb el suport de la Successió Miró i la col·laboració de l’entitat local Centre d’Estudis Mont-rogencs, que ha assessorat durant la producció de la mostra identificant persones del poble que van relacionar-se amb la família durant aquells anys.
Les imatges es completen amb extractes del llibre “Cerca de Miró” del seu nét David Fernández Miró, i de la correspondència que mantenien Miró amb la seva filla i els seus néts, que il·lustren algunes anècdotes de les seves estades a Mont-roig.
L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 19 h, diumenge de 10 a 13 h. Els dilluns el centre romandrà tancat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.