Montbrió del Camp s’afegeix al CineXic, una programació regular de cinema familiar en català

El Cinema Nou de Montbrió del Camp acollirà, el proper dimarts 28 de desembre (17h), la projecció de ‘El Nadal del senyor Branquilló i L’escombra voladora’, la primera pel·lícula inclosa dins de la programació CineXic. L’entrada serà gratuïta amb reserva prèvia.

Òmnium Cultural, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, ha posat en marxa aquesta programació regular de cinema familiar en català. Es tracta d’un circuit estable en una cinquantena d’espais i sales de projecció a Catalunya, la qual cosa duplica el nombre de sales comercials que van programar cinema infantil en català durant tot el 2019.  

Amb l’objectiu de generar nous públics i nous mercats, CineXic és un programa d’impuls a la difusió de cinema infantil europeu en català arreu del territori. La iniciativa neix amb la voluntat de sumar i fer xarxa amb el circuit d’estrenes ja existents, però reforçant la presència en indrets del país on encara no hi ha una programació estable. La cinquantena de sales i espais adherits a aquesta iniciativa, repartits per més de la meitat de les comarques del país, projectaran una pel·lícula al mes dirigida a un públic familiar d’entre 3 i 12 anys. 

Les pel·lícules que es projectin sota el segell CineXic seran films de qualitat artística i pedagògica, seleccionats amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals. Es projectaran en versió original en català o versió doblada en català. Seran pel·lícules de reestrena, de distribuïdores independents locals, on es combinaran curtmetratges i llargmetratges, majoritàriament europeus. Les pel·lícules que es projectaran el 2022 en el marc de Cinexic ja es poden consultar al web del projecte. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.