La Morera de Montsant presenta la guia del municipi, editada per la Diputació de Tarragona

Guia Ajuntament de La Morera de Montsant

La guia forma part de la col·lecció Els llibres de la Medusa i els seus autors són Isabel Mate, Joan Barrull, Ezequiel Gort i Salvador Palomar

L’Ajuntament de la Morera de Montsant ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació de la guia del municipi, editada per la Diputació de Tarragona dins de la Col·lecció Els llibres de la Medusa. Els seus autors, Isabel Mate, Joan Barrull, Ezequiel Gort i Salvador Palomar, ofereixen al llarg de les 150 pàgines d’aquesta publicació un retrat rigorós del municipi i la seva història, fins l’actualitat. La guia, editada per la Diputació de Tarragona,  forma part de les publicacions que es troben a l’abast de tothom a través de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV (RBIV).

 

L’acte de presentació del llibre al consistori morerenc va comptar amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Josep M. Cruset i de l’alcaldessa de la Morera de Montsant, Meritxell Martorell més dels veïns i veïnes de la població que van donar-se cita a l’Ajuntament de la població. Dos dels autors, Salvador Palomar i Ezequiel Gort, van explicar el procés d’elaboració d’aquest treball i van desgranar alguns dels aspectes més destacats sobre la identitat del municipi, que ara queden recollits en aquest volum.

 

La guia està dividida en sis grans capítols: Medi naturalMedi humàLes activitats econòmiquesLa Morera de Montsant en la història, La cultura popular i Propostes d’excursions. A partir de la seva realitat geogràfica i paisatgística, històrica, cultural i social, la publicació aprofundeix en la identitat d’aquest municipi situat en un entorn natural excepcional, en ple Parc Natural del Montsant i que inclou també, el nucli d’Escaladei .

 

Les guies dels municipis que publica la Diputació de Tarragona posen a l’abast de tothom un treball amb valuosa informació sobre la realitat i l’evolució de les diferents poblacions des de la perspectiva geogràfica, històrica, econòmica, cultural i social. Fins l’actualitat, s’han editat un total de 34 guies, disponibles a través de la Biblioteca Virtual Ramon Berenguer IV (RBIV) on es poden adquirir on-line o bé consultar directament aquelles que es troben completament digitalitzades.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.