La mostra de la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic, al Museu de Reus, s’amplia amb cinc noves obres

Col•lecció BEEP d’Art Electrònic

L’exposició “Aproximacions creatives a la col·lecció BEEP d’Art electrònic”, que es pot visitar al Museu de Reus (raval de Santa Anna, 59) fins al mes de març de 2018, ha incorporat cinc noves peces a aquest original muntatge, que aplega una de les col·leccions més importants d’Europa pel que fa a l’art electrònic.

Les cinc noves peces que es poden veure a la mostra s’afegeixen a les ja existents al muntatge inicial i són les següents:

  • Nature morte (2013). Charles Sandison
  • The Perpetual Storytelling Apparatus (2008). Julius von Bismarck i Benjamin Maus
  • Gust (2017). Daniel Canogar
  • Redundant Assembly (2015). Rafael Lozano-Hemmer
  • Michael Rogers (2015). Paolo Cirio

La Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, va inaugurar el 23 de novembre l’exposició “Aproximacions creatives a la Col·lecció BEEP d’Art electrònic”, que posa de manifest les peculiaritats d’aquest patrimoni i el seu caràcter interactiu i pedagògic.

Els comissaris de l’exposició asseguren que “es tracta de la col·lecció privada d’art tecnològic i digital més important d’Europa i reflexa una escena artístic molt actual i representa un projecte pioner d’inestimable valor perquè no existeix cap altre projecte d’aquest tipus d’aquesta envergadura a nivell mundial”.

L’empresa reusenca BEEP Informatica, del grup Ticnova, amb més de 400 botigues i que comercialitza productes informàtics i tecnològics per particulars, “pimes” y educació sota la marca BEEP, ha cedit a l’Ajuntament de Reus la seva col·lecció d’art tecnològic perquè sigui exposada al Museu de Reus coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

La col·lecció integra peces molt singulars que van ser escollides durant les diferents edicions dels premis BEEP Art Electrònic entre els anys 2003 i 2017. Aquestes peces són un testimoni de l’evolució de la creació artística a través de diferents mitjans digitals i tècnics. L’exposició instal·lada al Museu Salvador Vilaseca permet descobrir aquest fons d’obres realitzades entre 1970 i 2016.

Col·lecció pionera
La Col·lecció BEEP d’Art Electrònic es la primera col·lecció de tot l’estat especialitzada en l’art vinculat a la ciència i la tecnologia. BEEP Art Electrònic aplega obres seleccionades al llarg de 14 anys d’activitat i ha generat a través de més de 40 obres una col·lecció que es troba entre les més importants d’Europa en la seva especialitat.

Actualment és un referent internacional en el seu format i participa com a col·lecció invitada a la propera edició de la “Biennal of the moving image” (Frankfurt). La Col·lecció BEEP Art participa també amb l’exposició de les seves obres a l’IVAM (València), Artfutura, Paço das artes Sao Paulo i el NC-Arte a Bogotà (Colòmbia), entre d’altres. BEEP informàtica es una empresa reusenca amb més de 30 anys d’èxits a tot Espanya i mecenes únic d’aquest projecte d’art electrònic que potencia la creació artística vinculada a la ciència i la tecnologia, i contribueix a difondre els valors pedagògics de la societat de la informació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.