Presentades les línies estratègiques i la imatge de Reus Ciutat de la Música 2018

Presentades les línies estratègiques i la imatge de Reus Ciutat de la Música 2018

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, han presentat aquest dimarts 6 de març les línies estratègiques i la imatge de Reus Ciutat de la Música 2018, un projecte que aprofita l’herència de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i que posarà en valor un dels eixos de programació artística amb què compta la ciutat.

Durant tot l’any i sota el paraigües de la Ciutat de la Música 2018, s’uniran esforços per rellançar la programació que ja es du a terme a Reus, es donarà continuïtat a projectes musicals nascuts el 2017, es buscaran propostes innovadores i, en definitiva, es posarà en valor artistes, músics i projectes musicals de qualitat.

L’alcalde ha remarcat que «Reus és una ciutat amb un gran bagatge cultural i amb una riquesa en l’àmbit musical des de fa molts anys que ha fet que siguem referent arreu del territori. Els equipaments culturals que desprenen història, patrimoni i programacions de qualitat durant tot l’any fan que siguem punt de referència per a molts tipus de públic diferent».

La Ciutat de la Música 2018 té imatge pròpia amb un logotip d’estil més desenfadat i amb una tipografia que recorda la capitalitat cultural per tal de conservar el referent que ha suposat per a la projecció de ciutat l’esdeveniment. El logo, de tonalitats liloses, sorgeix d’una nota a la «R» que es desenvolupa durant el 2018 a mode de «crescendo».

Objectius
La Ciutat de la Música 2018 es proposa diferents objectius per tal d’aconseguir posar en valor l’activitat musical que es fa a Reus, al Camp de Tarragona i a tot el país, i també per oferir la ciutat com a escenari per promoure tot tipus de propostes. Fer de tots els carrers un espai de música compartit, acostant diferents propostes i estils, pensant en tots els públics i donant visibilitat a tota l’activitat ordinària que es fa a la ciutat.

Per tal de valorar les propostes i definir el programa es crearan diferents comissions de treball precisament per tal de donar continuïtat a les taules de treball engegades amb la capitalitat i formada per experts en l’àmbit musical.

La voluntat és també oferir projectes solidaris i inclusius, amb un treball transversal entre les regidories de Cultura, Benestar Social i Participació, entre altres. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que «la programació és en aquests moments viva. Treballem conjuntament amb entitats, professionals de la música, centres formatius i altres institucions per veure com podem encaixar dins la programació la gran quantitat de propostes que ens arriben».

Pressupost
El pressupost extraordinari de l’Ajuntament per a la Ciutat de la Música Reus 2018 és de 175.000 euros i es complementarà amb les aportacions d’altres institucions, com la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya, i també amb el patrocini d’empreses privades, com per exemple Vermuts Miró, amb qui s’ha arribat a un acord per continuar el cicle Vermusic.

Amb la Ciutat de la Música Reus 2018 es vol fer una radiografia de la salut musical de la ciutat, quines entitats treballen al voltant de la música, quins són els seus motors d’acció i establir uns lligams de comunicació amb l’objectiu que es consolidin més enllà d’aquest any.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.