Mostra de Teatre Amateur a La Pobla de Mafumet

Durant les properes setmanes, el Casal Cultural es convertirà en l’epicentre de l’activitat teatral al Tarragonès, tota vegada que l’entitat local La Corriola Teatre ha decidit transformar la tradicional Mostra de Teatre Amateur M. del Carme Baget en un concurs. En paraules del president de l’entitat, Edgar Bustamante, “aquest projecte neix amb la voluntat de donar més visibilitat al teatre amateur de Catalunya, i sobretot, a la demarcació de Tarragona”, un territori que actualment només compta amb un únic concurs de teatre amateur, el que organitza el grup de teatre Naltrus, de Santa Coloma de Queralt.
La iniciativa impulsada per La Corriola Teatre neix amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla i, també, de la Diputació de Tarragona. El Concurs presenta un format molt atractiu, tant per les companyies de teatre amateur participants com per al públic assistent, que podrà disposar d’una programació de gran qualitat, ja que el comitè seleccionador dels grups finalistes i que, per tant, participaran en el Concurs, s’encarrega d’escollir els millors espectacles del moment de tota Catalunya i que s’hagin ofert a participar. En aquesta primera edició, “fins a 38 companyies de teatre amateur s’han presentat a la preselecció, de les quals finalment només en participaran les quatre millors”, detalla Bustamante.
Entre les companyies finalistes, l’encarregada d’obrir el Concurs aquest passat dissabte va ser el Grup de Teatre TeiaTròlics de Banyoles, amb l’obra “MAMÀÀÀ!!!”. Aquesta va ser ovacionada pel públic assistent, que va agrair aquesta iniciativa ja que li permet gaudir en directe del bo i millor del teatre amateur català.
Completen el cartell del Concurs el Grup de Teatre Paranys de Sant Joan de Vilatorrada, que el 15 d’octubre interpretarà la comèdia negra “Sospitós habitual”; el Grup de Teatre Deixalles 81 de Sant Feliu de Codines, que ha apostat pel clàssic “El diari d’Anna Frank” (22 d’octubre); i el Grup de Teatre “El Centre” de Gràcia, que el 5 d’octubre tancarà el concurs tot interpretant l’obra “Lluna de sang”.
Totes les representacions tindran lloc al Casal Cultural pobletà, a les 19.00 h. Les entrades ja estan a la
venda de manera anticipada, i per només 3 euros, a https://www.entrapolis.com/organitzador/lacorriola-teatre. Així mateix i des d’una hora abans de l’inici de cada espectacle, les entrades disponibles també estaran a la venda al Casal Cultural, al preu de 5 euros per localitat.
Tot plegat arribarà al seu final al punt del migdia del 26 de novembre, quan tindrà lloc l’acte de cloenda i lliurament de premis del primer Concurs de Teatre Amateur M. del Carme Baget. Serà llavors quan el jurat donarà a conèixer els guanyadors de les diferents categories en competició, entre les quals hi ha la de millor direcció, actors i actrius principals i de repartiment, il·luminació i escenografia o les dues
millors representacions. En aquest sentit, des de l’organització es destaca el fet que el jurat “té una dilatada experiència en el món teatral, tant a nivell nacional com internacional”, segons explica el president de La Corriola Teatre.
Amb tot, els premis no s’acaben aquí, ja que n’hi haurà un d’especial, el del públic. I és que les persones assistents a les diferents obres en concurs tindran la responsabilitat de valorar els espectacles i, d’aquesta manera, el grup millor valorat serà distingit amb aquest premi a la votació popular.
La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament pobletà. En paraules de l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, “quan La Corriola Teatre ens va plantejar la proposta del Concurs, de seguida vam veure que era una gran oportunitat per promoure la cultura i, alhora, ens permet oferir a la població local i forana una programació atractiva i potent de teatre amateur”.
Així mateix i en paraules d’Edgar Bustamante, el Concurs permetrà “donar visibilitat als grups de teatre amateurs de Catalunya, oferint-los un espai on podran donar-se a conèixer al públic i, alhora, posant la Pobla de Mafumet al mapa com a punt neuràlgic de la cultural teatral a Catalunya i, especialment, a la demarcació”. En la mateixa línia s’expressa l’alcalde pobletà, un Joan Maria Sardà que recorda que “a
la Pobla sempre hem apostat per la cultura a tots els nivells i, molt especialment, pel teatre. Som un poble amb una llarga tradició teatral i amb una entitat, com és La Corriola Teatre, que acumula més de 25 anys de trajectòria i que vol seguir creixent amb iniciatives com aquest concurs”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.