Neix el Festival de Cinema Curt Europeu Breus 2019

El Teatre Bartrina serà la seu principal que acollirà les projeccions del Festival de cinema dedicat a curtmetratges de ficció europeus Breus 2019, que es realitzarà del 21 al 23 de març, i que agafa el relleu al FEC Festival en una clara aposta de l’Ajuntament per continuar apostant per oferir al públic els millors curts produïts a Europa. La inauguració es farà el dijous 21 de març, a les 21:00h, al mateix Teatre Bartrina.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, van remarcar el compromís de la ciutat amb la cultura i també amb els festivals. Pellicer va manifestar que “els festivals són avui peces bàsiques en la definició de la marca de ciutat, una ciutat potent des del punt de vista cultural, capaç de generar esdeveniments de referència, de gran impacte, i que ajuden a projectar la ciutat en matèria de cultura”.

El Festival Breus 2019 tindrà una secció dedicada a la mostra de curtmetratges amb tres apartats:

  • Panorama: que comptarà amb 5 sessions de curts europeus, amb un total de 23 curts
  • Panorama cat: amb 2 sessions de curts catalans, amb un total de 8 curts

A més, el breus 2019 tindrà altres activitats com el “Crea breus”, un concurs amateur que consistirà en crear curtmetratges d’1 minut i que s’haurà de rodar durant el cap de setmana del 15 i 16 de març. La temàtica sobre la qual haurà de girar el curt creat serà un Tutu, pensat enguany especialment amb motiu de la commemoració de l’Any Roseta Mauri.

També es farà la secció “Mini Breus”, una sessió infantil de 60 minuts, pensada especialment per a famílies amb nens i nenes de més de 3 anys, i que estarà destinada als “Petits herois”.

Els curtmetratges sortiran també al carrer i el dissabte dia 23 de març s’instal·larà a la plaça del Mercadal la “Caravana PUCK”, el cinema més petit del món.

D’altra banda, es convocarà un taller de creació, adreçat a infants i joves d’entre 7 i 14 anys, que durarà 3 hores, i que consistirà en la construcció d’un relat a partir de tres tècniques d’animació. El taller girarà al voltant de la importància de breus “històries” per a la humanitat.

Finalment, el Breus 2019 obre una activitat escolar al voltant de l’Aula de cinema. Es faran 2 sessions que giraran al voltant del gènere, destinat a batxillerats i graus; una sessió al voltant de la drogodependència, destinat a alumnes de l’ESO, i, finalment, una sessió, que anirà al voltant de la inclusió, adreçat concretament a alumnes de primària.

El Festival Breus 2019 està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Institut Municipal Reus Cultura, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. El director artístic del festival és Sergi Prat, que realitza també la programació juntament amb Eric Motjer. Jeny Montagut és la cap de producció, i compta en el seu equip amb Marta de Muga i Adriana Pérez.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.