Neix el projecte ‘On-A’

El músic, productor i dissenyador de so reusenc Sílvio Álvarez ha presentat al Centre d’Art Cal Massó el seu projecte On-A, una iniciativa de creació musical en espais per descobrir de la ciutat que compta amb el suport de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus.

Es tracta d’un projecte que neix amb l’objectiu de difondre el pròxim treball musical del Sílvio que, després d’anys sense publicar nova música, veurà la llum d’aquí a tres mesos. Un disc que busca explorar les sales i espais d’actuació, fent-les servir com un instrument més i dotant-les d’un protagonisme especial. Ja sigui mitjançant l’enregistrament de sàmplers, fent servir la reverberació i l’acústica de la sala de manera intrínseca en la música o component música específica per a l’espai on pretenem actuar.

En aquesta línia neix On-A, un procés d’enregistrament musical i audiovisual a espais de caràcter inèdit de la ciutat de Reus. Per a fer-ho, Sílvio Àlvarez acompanyat de Karim Habib i la resta dels músics que l’acompanyen en cada sessió, munten un estudi de gravació mòbil a cada ubicació i enregistrem una sessió musical feta a mesura en directe.

Els espais escollits són els següents:

On-A I: Bambolines del Teatre Bartrina

On-A II: Refugi antiaeri de la Patacada

On-A III: Caixa cuirassada del Museu de Reus

On-A IV: Bòbila del Sugranyes

Les dues primeres ja s’han dut a terme i s’han enregistrat i la pròxima sessió, serà el dissabte 6 d’abril a la caixa cuirassada del Museu Salvador Vilaseca, situada al soterrani de l’equipament del raval de Santa Anna.

Segons explica Sílvio Álvarez, que ha estat acompanyat durant la presentació del projecte del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, «aquest projecte afavoreix molt la posada en escena, ja que més enllà de publicar l’enregistrament d’estudi en format àlbum de les meves composicions, em permet publicar versions inèdites i úniques i gravades en directe d’aquestes mateixes cançons. Una metodologia que em permet experimentar sobre les meves pròpies creacions».

La roda de premsa també ha servit per visualitzar un dels enregistraments ja realitzats, en aquest cas, al refugi antiaeri de La Patacada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.