Neix el projecte pedagògic Cap Infant sense Fortuny

La Fundació Teatre Fortuny de Reus, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny, participat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, i l’Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus, engeguen el projecte pedagògic Cap Infant sense Fortuny que portarà 500 escolars de la ciutat de 6è de primària al Teatre Fortuny el pròxim dimarts 8 de juny.

Els objectius d’aquest projecte són diversos. Per un costat, la decidida voluntat de formar nous públics i, per l’altre, la presentació d’un dels equipaments culturals de referència de la ciutat, el Teatre Fortuny.

L’activitat consistirà en fer una visita al teatre perquè els escolars puguin conèixer de primera ma com és el Fortuny: llotges, platea i escenari, i després podran escoltar en directe l’Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus que els iniciarà en el coneixement de l’orquestra, els seus músics i les diferents famílies de veus i d’instruments.

Aquesta proposta s’inicia enguany, amb dues sessions el matí del dia 8 de juny, però la voluntat és que es pugui repetir cada any. A més, aquest 2021 servirà de cloenda del programa “Anem a Concert” que es fa a Reus des de l’any 2011. El conte musical “Pere i el Llop” serà el programa seleccionat per a aquesta ocasió.

El nou projecte Cap Infant sense Fortuny té una mirada també inclusiva i des de la Fundació del Teatre Fortuny es financia l’assistència d’aquelles escoles o escolars que per motius econòmics no han pogut participar al projecte, de manera que es pugui apropar la cultura a aquells col·lectius de la societat més desafavorits i que a vegades es poden veure exclosos de l’oferta cultural, ja sigui per algun tipus de discapacitat, problemàtica social o dificultat econòmica. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.