Neix Reus Cultura Contemporània, una programació de música estable a diferents espais de Reus

Neix Reus Cultura Contemporània, una programació de música estable a diferents espais de Reus

L’Institut Municipal Reus Cultura de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, de la mà d’Anima’t Associació Cultural, ha creat el programa Reus Cultura Contemporània RCC2021 amb l’objectiu d’oferir una programació de música estable en diferents espais de la ciutat. 

La programació començarà el dia 10 d’abril i es farà un concert a la setmana fins al 19 de juny (exceptuant la setmana del Trapezi). Per Recasens, “la nostra voluntat és esdevenir un referent de la música contemporània en directe al sud de Catalunya, situant la ciutat de Reus en el mapa de la programació musical en viu”. Les entrades es podran adquirir a partir d’aquest dijous 25 de març a través del web; entrades.animat.cat o bé a l’entrada del recinte, el dia del concert.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “els tres pilars que estructuren les polítiques culturals són: una bona programació, una bona formació i la capacitat de produir un producte d’interès públic i de mercat. Des de Reus hem volgut crear una programació de base que ajudi a l’escena emergent local, del Camp de TGN i també de fora, a visualitzar el sector musical”. 

Es recomana arribar al recinte on es faci l’espectacle amb 30 minuts d’antelació, per realitzar l’entrada de forma esglaonada. L’ús de la mascareta és obligatori durant tot l’espectacle. L’organització garantirà la desinfecció de l’espai abans de l’espectacle i vetllarà perquè es mantingui la distància interpersonal en tot moment. Es disposarà de gel hidroalcohòlic en diversos punts del recinte.

La programació

  • Anna Andreu – Pop, Barcelona – Dissabe 10 d’abril, 20:00 h – Preu: 10/12 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

Anna Andreu debuta amb un projecte en solitari, després d’anys de formar part del duet Cálido Home, amb l’acompanyament de Marina Arrufat als teclats, bateria i cors. La nova etapa d’Anna Andreu es va materialitzar l’any passat amb la publicació del disc Els Mals Costums.

  • Rojuu – Emo trap, Barcelona  + KATA6i – R&B, Tarragona – Dissabte 17 d’abril, 20:00 h – Preu: 10/12 € – La Palma, Reus

Rojuu neix a Barcelona l’any 2003, resident al Raval, es va començar a popularitzar l’any 2017 amb la cançó “Nintendo” quan només tenia 14 anys. Des d’aquella època ha treballat sovint amb el productor veneçolà Carzé, amb qui ha unit forces en algunes de les seves cançons més exitoses com “En Línea” o “Kids & Drugs”, amb quasi un milió de visites a YouTube. Abans actuarà KATA6i, Ruben Espinosa, tarragoní de naixement i resident a Reus d’un temps ençà amb un so propi i actual, que es mou per l’R&B i els sons urbans.

  • La força incendiària de les espelmes – Poesia, Barcelona – Diumenge 2 de maig, 19:30 h – Preu: 10/12 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

La força incendiària de les espelmes és un espectacle poeticomusical que neix del tàndem Lu Rois (música) i David Fernàndez (veu). La pianista i cantant i el periodista i activista s’uneixen per donar una nova dimensió als poemes d’Erri De Luca (Nàpols, 1950). Música i lletra per a una poesia vulnerable i, alhora, resistent.

  • Chaqueta de Chándal – Indie/Punk, Barcelona – Dissabte 8 de maig, 20:00 h – Preu: 8/10 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

Chaqueta de Chándal són Natalia Brovedanni (Santa Rita), Alfonso Méndez (lo:muêso, Fighterpillow) i Guille Caballero (Els Surfing Sirles). Aquest trio es va formar amb la sòlida intenció de convertir-se en un creuament ortopèdic entre Neu!, La Polla Records i Los Brincos.

  • b1n0 – Electrònica experimental, Barcelona – Dissabte 22 de maig, 20:00 h – preu: 8/10 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

Emili Bosch i Malcus Codolà són b1n0, formació que l’any 2019 va situar-se, de manera immediata, en l’epicentre de l’escena electrònica catalana amb la publicació d’un disc homònim. Mentre treballen en el seu proper disc, acaben de presentar l’EP “DAUS”, on repeteixen col·laboració amb Joan Pons (El Petit de Cal Eril).

  • El Petit de Cal Eril – Pop-metafísic, Guissona – Divendres 28 de maig, 20:00 h – Preu: 15/18 € – La Palma, Reus

Des dels seus inicis, la banda de Guissona no ha deixat de sorprendre amb cada un dels seus discos. Els últims publicats, La força (2016), △ (2018) i Energia fosca (2019), han consolidat el grup en l’escena musical catalana.

  • Jazzwoman – Hip-Hop/Afrotrap, València – Dissabte 5 de juny, 20:00 h – Preu: 10/12 € – La Palma, Reus

JazzWoman és Carmen Aguado, una jove rapera valenciana amb les idees molt clares. L’any passat va publicar el seu segon disc, Maléfica, del qual es desprèn l’esperit de lluita i de rebel·lió. Rap, hip-hop, electrònica, trap, salsa o bachata es fusionen com a altaveu de la denúncia social, en clau de festa.

  • Celistia – Psicodèlia, Tarragona – Dissabte 12 juny, 20:00 h – Preu: 8/10 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

En aquesta formació hi trobem l’essència d’algunes de les bandes més mítiques del Camp de Tarragona i part de l’estranger. Celistia és el que passa quan s’uneixen Pau Angulo (Transistor Arkestra), David Cobo (Harrison Ford Fiesta), Pablo Vidal (de les dues anteriors i també de LeCirke), José Manuel Ruiz (Slowflames) i Iván Rita (Hexed Crows). Psicodèlia, pop, extravagància, sofisticació i estils i sensacions difícils d’etiquetar.

  • Gökhan Sürer Quintet – Jazz oriental, Barcelona – Dissabte 19 de juny, 20:00 h – Preu: 10/12 € – Jardí de la Casa Rull, Reus

Liderat pel pianista de jazz Gökhan Sürer, el quintet que porta el seu nom està format per músics provinents de Mèxic, Sèrbia, Catalunya i Turquia. La formació ens ofereix arranjaments de cançons de cultures diverses, dotant el jazz oriental d’una nova dimensió. Sons i ritmes que ens transporten a Anatòlia, Bizanci i Armènia, amb un toc de mescla d’estils musicals com el jazz, el funk i el rock.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.