Neix una nova proposta cultural, la ruta “Els Bofarull de Reus”

En el marc dels actes organitzats per la commemoració de l’Any Bofarull 2021, les Biblioteques Municipals organitzen un cicle de rutes cada dijous d’aquest mes d’agost. Amb diversos recorreguts, la proposta  passarà per espais emblemàtics de la ciutat relacionats amb la figura d’Antoni de Bofarull (Reus 1821-Barcelona 1892). Les rutes estan conduides per Jaume Massó Carballido, comissari de l’Any Bofarull, i partirant de la Biblioteca Central Xavier Amorós els dijous a les 18:00 h. Es preveu una durada aproximada d’una hora i mitja i, són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia a inscripcions.reus.cat.

L’Ajuntament de Reus dedica l’any 2021 a Antoni de Bofarull i Brocà advocat, arxiver, escriptor, historiador, lingüista i traductor reusenc. A les Biblioteques municipals es poden trobar les seves obres que acostaran a les persones interessades al llegat de Bofarull. 

Rutes i calendari

  • Dijous 5 – 18:00 h: “Els Bofarull de Reus”. Dedicada a explorar en l’origen familiar dels Bofarull i els seu entorn social. El recorregut farà parada en diverses cases familiars com ara la casa natal d’Antoni de Bofarull, la casa dels March (1762) la dels Miró (1752) i el palau dels Bofarull. I compta amb visites al Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat) i a la Galeria de Fills Il·lustres i Adoptius de Reus al Palau Municipal.
  • Dijous 12 – 18:00 h: “Els convents desapareguts al segle XIX”. La ruta refarà el context històric dels convents de Reus a l’època d’Antoni de Bofarul (dos de l’orde dels carmelites i un de franciscà) fent parada en les restes que d’aquests es conserven. Com ara el claustre reformat de l’antic Hospital Municipal, la porta del dispensari de Tuberculosi, el Teatre Fortuny i l’IES Salvador Vilaseca. Per finalizar la ruta es llegiran fragments de dues obres d’Antoni de Bofarull: La mancha del siglo (1850) i Costums que’s perden y recorts que fugen (1880).
  • Dijous 19 – 18:00 h. “El Reus d’Antoni de Bofarull”. Seguint la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d’Antoni de Bofarull el recorregut inclou la plaça de la Llibertat, on hi hagué la caserna de Cavalleria, el nucli medieval de la ciutat,el Mercadal, la prioral de Sant Pere, els restes de la muralla medieval i altres indrets d’interès històric.
  • Dijous 26 – 18:00 h: Repetició de la ruta “Els Bofarull de Reus”, feta el dia 5. Dedicada a explorar en l’origen familiar dels Bofarull i els seu entorn social. El recorregut farà parada en diverses cases familiars com ara la casa natal d’Antoni de Bofarull, la casa dels March (1762) la dels Miró (1752) i el palau dels Bofarull. I compta amb visites al Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat) i a la Galeria de Fills Il·lustres i Adoptius de Reus al Palau Municipal.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.