Neixen els Premis Òrbita de Dansa Contemporània

Reus inicia a partir d’aquest any 2023 els Premis Òrbita de Dansa Contemporània, un projecte organitzat pel Centre de Lectura, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura i l’Institut Municipal Reus Cultura. L’objectiu és promoure la dansa contemporània en tots els seus àmbits i esdevenir, des de l’excel·lència, una via de projecció pels professionals d’aquest sector artístic. 

És un concurs que té com a objectiu fomentar i fer més visible la dansa contemporània, amb la voluntat de contribuir a la seva divulgació. i coneixement, i fer-ho a partir de tres aspectes: la difusió, la formació i la creació. 

– Concurs Amateur: a partir de 6 anys, en la modalitat de solos, duos i grupals. Concurs públic, en el qual les persones participants seran valorades per un jorat de reconeixement internacional.

– Concurs coreogràfic professional: amb la voluntt que els professionals puguin mostrar les seves últimes creacions. Un jurat valorarà i dotarà de premis econòmics les millors creacions. A més, hi haurà programadors de teatres que veuran aquestes coreografies i podran donar premis en forma de participació a diferents esdeveniments culturals.

– Concurs de “Performance”: la proposta guanyadora participarà en la propera edició del Festival COS de Reus. Se li atorgarà un premi econòmic perquè pugui allargar la peça seleccionada i convertir-la en espectacle.

Desenvolupament dels Premis Òrbita

Divendres 10 de febrer

  • Rebuda dels participants del Concurs Coreogràfic Professional i assajos al Teatre Bartrina

Dissabte 11 de febrer

  • A partir de les 12:00 h, al Teatre Bartrina, Concurs Coreogràfic Professional. Entrada gratuïta. 
  • A les 17:00 h, al Teatre Bartrina, Concurs Amateur. Preu de l’entrada 5 euros

Diumenge 12 de febrer

  • Concurs de “Performance”
    • A les 10:30 h al Castell del Cambrer
    • A les 11:30 h a Cal Massó
  • Gala de Cloenda: Al Teatre Bartrina, a les 17:00 h. Entrada gratuïta
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.