Noemí Llauradó és reelegida presidenta de la Diputació de Tarragona

Els diputats i diputades de la corporació de la Diputació de Tarragona per al 2023-2027 han pres possessió del càrrec en un ple de constitució en què s’ha escollit la regidora reusenca d’ERC Noemí Llauradó nova presidenta de la institució per segon mandat consecutiu. Llauradó ha estat reelegida per 17 vots a favor dels grups d’ERC i del PSC, i ha comptat amb 8 abstencions del grup de Junts. D’altra banda, hi ha hagut 1 vot per al PP i 1 vot per a la candidata de Vox, dues formacions que també han presentat candidatura.

En el seu parlament d’investidura, la presidenta s’ha compromès a continuar treballant per tots els municipis, les entitats i la ciutadania del territori, cercant el diàleg, l’acord i el consens amb totes les forces polítiques amb valors democràtics representades a la Diputació. Noemí Llauradó ha reivindicat el paper de la Diputació en el foment del desenvolupament econòmic i social i en la planificació del territori, “perquè massa sovint la Diputació només es té en compte com a font de finançament i s’obvia el seu evident i necessari rol de motor del territori”. “La Diputació té el deure de trobar l’equilibri entre la satisfacció de les necessitats dels municipis més petits i la de les inquietuds i aspiracions dels més grans. Serem al seu costat perquè prosperin de manera sostenible econòmica, social i en el medi ambient”, ha assegurat Noemí Llauradó, qui també ha posat de relleu el bagatge adquirit durant el passat mandat i ha assegurat que “m’han permès conèixer i teixir xarxa al territori i tenir molt clar quin és el rumb que ha d’agafar la institució a partir d’ara”.

La sessió, que ha omplert la Sala de plens del Palau de la Diputació, s’ha iniciat a les 12 del migdia amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pel membre de més edat, Pere Granados (PSC-CP), i la més jove, Iris Castell (ERC-AM). Tot seguit, els diputats i diputades han jurat o promès el seu càrrec. Del grup d’ERC-AM ho han fet Enric Adell i Moragrega (partit judicial de Tortosa), Carlos Brull i Font (p.j. de Reus), Iris Castell i Cid (p.j, Tortosa), Carme Ferré i Cervelló (p.j. Valls), Gerard Gili Ferré (p.j. Reus), Noemí Llauradó i Sans (p.j. Reus), Sílvia Puerto i Lleixà (p.j. Tarragona), Eduard Rovira i Gual (p.j. El Vendrell), i Marta Montserrat Ventura Torra (p.j. El Vendrell). Del PSC-CP, Josep Baiges i Gispert (p.j, Reus), Joan Castor Gonell Agramunt (p.j. Tortosa), Immaculada Costa Ramon (p.j. El Vendrell), Pere Granados Carrillo (p.j. Tarragona), Fran Morancho (p.j Reus), Óscar Sánchez Ibarra (p.j. Tarragona), Joan Sans Freixas (p.j. El Vendrell), Rubén Viñuales Elías (p.j. Tarragona). De JUNTS-CM, Jaume Casañas Carballido (El Vendrell), Assumpció Castellví Auví (p.j. Reus), Enric Garcia i Carmona (p.j. Valls), José Antonio Rodríguez Mateo (p.j. Reus), Meritxell Roigé i Pedrola (p.j. Tortosa), Marc Rovira Miró (Valls), Xavier Royo Franch (p.j. Tortosa), Pere Segura Xatruch (p.j. Tarragona. Del PP, Maria Mercè Martorell Comas (p.j. Tarragona) i, de VOX, Ana Belén Rodríguez Ros (p.j. Tarragona).

Després de les votacions per escollir la presidenta, Noemí Llauradó ha rebut la vara simbòlica de comandament i s’han dut a terme les intervencions dels portaveus parlamentaris. La sessió s’ha clos amb el parlament de la nova presidenta de la institució i tot seguit els diputats i diputades han signat el llibre d’honor de la institució al despatx de la presidenta.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.