Nou Club de Lector@s de la Biblioteca de Cambrils

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha creat un nou club per parlar del plaer de llegir. El Club de Lector@s, que celebrarà la seva primera trobada el 17 de maig a les 19 hores, sorgeix a proposta de Lucas Ventura, un usuari que col·labora activament amb la biblioteca i que va tenir la idea després d’escoltar un programa de ràdio en què es parlava d’una iniciativa similar. La proposta va encaixar a la biblioteca per innovadora i atractiva i per oferir una oportunitat a les més de 15 persones que estan en llista d’espera pel club de lectura adult.  

El club es reunirà dues vegades al mes a la biblioteca i serà dinamitzat per les bibliotecàries Eva Ferré i Rosana Andreu amb la col·laboració de Lucas Ventura. Les inscripcions segueixen obertes presencialment a la biblioteca i a través del correu  electrònic bib@cambrils.cat

A diferència dels altres clubs de lectura de la biblioteca, aquest grup de persones no es reunirà per parlar d’un llibre concret sinó del fet de llegir. En cada sessió es plantejaran diversos temes per donar peu a una conversa distesa, com per exemple què significa la lectura per cadascú, trucs per incrementar el temps de lectura, blogs d’escriptura recomanables, contes o novel·les, entre altres.  

L’objectiu del nou club no és que parli el dinamitzador i la resta l’escolti sinó que es generi conversa col·lectiva. A més de parlar sobre les diferents propostes temàtiques, les persones participants també podran portar recomanacions concretes de llibres que estan llegint o que tenen per casa.  

Lucas Ventura és usuari de la biblioteca des del 2017, hi acudeix entre dos i tres vegades a la setmana i col·labora activament amb el servei aportant recomanacions de llibres i en altres temes, com ara aquest un vídeo de promoció de l’alimentació saludable realitzat el 2019 per la biblioteca. El seu afany de la lectura l’ha portat a ell i al seu fill León a guanyar diverses vegades el premi Superlectors en la categoria adult i infantil, que la biblioteca atorga als usuaris que més préstecs realitzen durant l’any.  

La nova proposta s’afegeix als quatre clubs de lectura que ja té la biblioteca, que aquest mes de maig es continuaran trobant per posar en comú diferents lectures. El Club de Lectura Juvenil celebrarà la seva trobada mensual el 27 de maig per comentar el llibre “Rebeldes” de Susan Hinton en una sessió dinamitzada per Sílvia Palazón. El mateix dia el Club de Lectura Infantil, conduit per Rosana Andreu, comentarà “Tocar el cel amb els dits”, de Pep Molist (Premi Atrapallibres).  

El 31 de maig el Club de Lectura Adult gaudirà d’una sessió especial amb el poeta i professor Ramon García Mateos per parlar sobre “El Lazarillo de Tormes”. I, com és habitual, el Club de Lectura Fàcil, dinamitzat per Helena Martínez-Ferreruela, es reunirà tots els dimarts al Centre Cultural.  

D’altra banda, el 18 de maig el nou Punt BiblioJove tornarà a l’Ateneu Juvenil entre les 17 i les 19 hores per acostar la lectura al jovent. Aquest servei és una altra novetat de la biblioteca municipal que es va posar en marxa el passat el passat 27 d’abril i que estarà operatiu una vegada al mes. D’aquesta manera, la biblioteca es desplaça per fer préstecs i informar de tot allò relacionat amb les lectures juvenils i l’equipament.  

La programació del mes de maig de la biblioteca es completarà amb dues “Hores del conte” relacionades amb el continent africà. La primera sessió, el 12 de maig, serà la selecció de contes de tradició africana “El bagul misteriós” a càrrec de l’escriptor camerunès Inongo-vi-Makomé, i la segona, el 26 de maig, se centrarà en el conte solidari “El petit Toubab viatja al país de la Teranga”, escrit per El Toubab i il·lustrat de Bali Cejas.  

PROGRAMACIÓ DEL MAIG 

CLUB DE LECTURA FÀCIL 

Tots els dimarts, a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20). Activitat dinamitzada per Helena Martínez-Ferreruela. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

HORA DEL CONTE 

Dijous 12 de maig, a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Hora del conte: El bagul misteriós, contes de la tradició africana explicats per Inongo-vi-Makomé, narrador camerunès i membre d’Agermanament sense fronteres. Activitat per a infants a partir de 6 anys. 

CLUB DE LECTOR@S  

Dimarts 17 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), nova activitat amb la col·laboració de Lucas Ventura. Un club per a parlar del plaer de llegir. Inscripcions obertes. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat. 

PUNT BIBLIO JOVE 

Dimecres 18 de maig, de 17 a 19 h, al Punt d’Informació Juvenil (Av. Horta de Santa Maria, 14), Punt Biblio Jove. La biblioteca es desplaça per fer préstecs i informar de tot allò relacionat amb les lectures juvenils i la biblioteca.  

HORA DEL CONTE 

Dijous 26 de maig, a les 18 h, al Centre Cultural (C/ Sant Plàcid, 18-20), Hora del conte: El petit Toubab viatja al país de la Teranga, un conte solidari d’El Toubab amb il·lustracions de Bali Cejas. 

CLUB DE LECTURA JUVENIL 

Divendres 27 de maig, a les 17 h, a la Biblioteca (Alfons el Cast, 2), Club de lectura juvenil amb Sílvia Palazón. Es comentarà el llibre Rebeldes, de Susan Hinton. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

CLUB DE LECTURA INFANTIL 

Divendres 27 de maig, a les 18 h, a la Biblioteca (Alfons el Cast, 2), Club de lectura infantil amb Rosana Andreu. Es comentarà el llibre Tocar el cel amb els dits, de Pep Molist. Premi Atrapallibres. 

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic bib@cambrils.cat

CLUB DE LECTURA ADULT 

Dimarts 31 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca (C/ Alfons el Cast, 2), Club de lectura adult amb Ramón García Mateos. Es comentarà El Lazarillo de Tormes.  

Activitat de la Biblioteca Josep Salceda i Castells amb la col·laboració del Campus Extens de la URV a Cambrils. Amb inscripció prèvia a la biblioteca o a través del correu electrònic: bib@cambrils.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.