El nou Parc Samà quintuplica la xifra de visitants en el seu primer any

Parc Samà quintuplica el nombre de visitants en un any

El nou Parc Samà quintuplica la xifra de visitants en el seu primer any
• De 10.000 visitants el 2016 a 55.000 visitants el 2017, un parc nou que ha tornat a conquistar el mercat resident i turístic de la Costa Daurada
• Les novetats per al 2018 tenen el propòsit d’oferir noves experiències de visita basades en l’autenticitat, la sostenibilitat i el benestar.
• El treball i la col·laboració publicoprivada, entre les que destaca la col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils, permet que el parc s’estigui consolidant com a actor clau en la dinamització turística, cultural i social en la destinació.

PARC SAMÀ “FA MEMÒRIA”
Objectius 2017 més que superats
Fa aproximadament un any Expertus Turisme i Oci, empresa gestora del parc, es va marcar com a objectiu arribar a la xifra de 50.000 visitants, el que suposava gairebé quintuplicar la xifra de visitants anuals dels anys anteriors a la nova gestió. El balanç de resultats del parc en 2017 llança la xifra de 55.640 visitants, dels quals el 54% són turistes estrangers, el 32% turistes nacionals allotjats a Costa Daurada i Delta de l’Ebre i el 14% restant són residents a la província de Tarragona i propietaris de segones residències a la zona. L’anàlisi dels visitants es completa amb la caracterització del seu perfil, majoritàriament familiar i amant de la natura.
L’elevat percentatge de turistes estrangers i nacionals ha superat les previsions i permès a l’empresa accelerar el pla d’inversions per oferir noves zones de visita aquesta temporada. D’altra banda, el parc ha rebut durant l’any 2017 diversos reconeixements que acrediten la seva qualitat com a contingut cultural i natural i la seva orientació cap al visitant familiar. Entre aquests reconeixements i certificacions cal destacar la pertinença a la Xarxa Europea de jardins històrics, la certificació de Turisme Familiar i la d’Art i Cultura de l’Agència Catalana de Turismoy la certificació Dog Vivant que acredita el parc com a espai d’excel·lència per a la visita amb mascotes. A aquestes certificacions s’espera sumar la de la incorporació del parc al Club de Producte de Turisme Familiar avalat per la Secretaria d’Estat de Turisme.

El treball conjunt amb l’administració i el sector turístic
Durant l’any 2017 s’ha treballat estretament amb l’Ajuntament de Cambrils establint els termes d’una col·laboració estratègica i en breu es signarà un conveni de col·laboració entre ambdues entitats i que abasta diversos àmbits enfocats a que el parc es converteixi en un catalitzador per a la dinamització turística, cultural i social local de Cambrils.
Des del Parc Samà es vol destacar la immillorable col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i amb la Diputació de Tarragona a través del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, amb qui aquest any es desenvoluparan diverses accions de promoció turística destinades a captar mercat nacional.
Respecte a la col·laboració amb el sector turístic de la destinació, s’han signat convenis amb els principals operadors turístics, especialment empreses de venda d’activitats i receptives de la Costa Daurada, que han contribuït a assolir els resultats obtinguts en termes de visitants. El treball conjunt amb el sector es complementa amb la incorporació del parc al Convention Bureau de Catalunya i al Convention Bureau de la Costa Daurada.
Al llarg d’aquesta temporada es vol impulsar la col·laboració amb el sector d’allotjament de la destinació, convertint-lo en aliat estratègic de Parc Samà amb l’objectiu que els clients d’hotels i càmpings coneguin la possibilitat de visitar el parc fins i tot puguin adquirir l’entrada al propi allotjament, que actuarà com a prescriptor per a un tipus de públic molt vinculat amb aquest tipus d’activitats.

5.000 entrades anuals el 2017
Un dels propòsits de la nova gestió del parc és tornar a convertir-lo en el parc de tots, recuperant el sentiment de pertinença d’aquells que el visitaven amb freqüència perquè torni a ser referent de l’esbarjo d’amics i famílies i de la celebració dels seus principals esdeveniments familiars.
Amb aquest objectiu es va llançar el passi anual “samalina”, del que van gaudir més de 5.000 persones el 2017, i de les quals més de 3.000 ja ho han renovat per a aquest any. La consecució d’aquest elevat nombre de visitants freqüents té un significat important per al parc, ja que confirma que són molts els veïns que han tornat a incorporar a l’agenda de les seves sortides freqüents.

MÉS I MILLOR SEMPRE ÉS POSSIBLE: MÉS EXPERIÈNCIES I MÉS AUTÈNTIQUES A 2018
A més de “fer memòria” el parc comença temporada carregat de novetats, algunes que es poden explicar i altres … per a les que prefereix esperar. Les novetats per a 2018 ofereixen nous continguts, nous programes i noves activitats, tots ells destinats a completar una oferta d’experiències en què primen l’autenticitat, la sostenibilitat i el benestar.
El Celler del Parc Samà, una nova zona de visita
La visita a Parc Samà permetrà conèixer els antics cellers del Parc, reconvertides en un espai de degustació. S’ha recuperat i restaurat l’espai original tematitzant-lo per facilitar la seva interpretació i a partir d’avui ofereix una visita que convida a conèixer i aprendre el procés d’elaboració del vermut, de la mà del seu patrocinador, Cellers Yzaguirre. Els visitants podran continuar l’experiència i realitzar degustacions no només d’aquesta beguda autòctona sinó també de vi i cervesa, refrescos i tapes a l’espai Cocodril patrocinat per cerveses Sant Miquel.
El parc permet l’entrada de menjar per part del visitant i la demanda de reserva de taules durant l’any 2017 ha estat la base perquè aquest any s’ofereixi el “Picnic Samà”, cistelles de vímet amb productes Km 0 per gaudir d’un pícnic autèntic enmig de la natura.

Els Programes de Conservació i les seves noves instal·lacions
Les instal·lacions del nou Parc Samà s’han concebut amb la vocació de servir com a eina per a l’educació, conservació i conscienciació sobre els problemes ambientals que afecten la natura. Durant l’any 2018 es desenvoluparan i posaran en marxa diferents programes d’educació i conservació ambiental, dirigits tant al públic escolar com al visitant particular.
Parc Samà s’ha incorporat al projecte Faisán 5000 albergant exemplars de faisà daurat de raça pura, sota la coordinació i direcció del titular del registre genealògic: Faisanesdelmundo.com. Parc Samà inaugura la nova Faisanera on els visitants podran conèixer i contemplar aquesta emblemàtica espècie.
D’altra banda, i coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Mare Terra, el dia 9 d’abril, Parc Samà inaugurarà la seva nova instal·lació destinada a albergar les tortugues mediterrànies recuperades dins el programa de conservació liderat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Als programes de recuperació del Faisán 5000 i les tortugues mediterrànies es suma el d’aus singulars, que es continuarà ampliant al llarg d’aquest any 2018.
La gran festa del Modernisme i els Indians
Parc Samà vol celebrar la important herència d’aquells indians que van aixecar els principals edificis modernistes de Catalunya. Un dels millors exemples d’aquest esforç és el treball de Josep Fonseré a Parc Samà.
La festa del Modernisme es celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig i reflectirà la importància d’aquest moviment, que no solament va ser arquitectònic sinó també artístic i cultural i es va plasmar en una estètica nova basada principalment en la natura. L’esdeveniment vol unir els tres conceptes lligats a Parc Samà, la natura, el modernisme i dels indians, amb una celebració en què destaquin els vestits blancs, les havaneres, les exposicions, els jocs i les visites teatralitzades.

El Laberint dels Indians
Parc Samà s’inaugurarà al mes de maig, coincidint amb la festa del modernisme, el Laberint que homenatjarà els Indians.
El laberint s’està dissenyant amb un joc de pistes mitjançant el qual el visitant podrà conèixer el llegat cultural, econòmic i social dels indians i el seu reflex en la música, la literatura, el cinema, l’arquitectura o el comerç. Tindrà una extensió d’una hectàrea i serà de blat de moro.
Gràcies a tots els nostres visitants per contribuir amb la seva visita a la conservació i protecció del parc i de les espècies que l’habiten. Els esperem!

 

RECURSOS DE IMATGES:
Novedades marzo 2018:
https://www.dropbox.com/sh/2yi29tjks6ucemn/AAAUf9uQvuXYuTsu6thf_GQ6a?dl=0
Genéricas ParcSamà:
https://www.dropbox.com/sh/uxhz48xa34vsnzu/AABQd0L8ZUv7FFhreVdRMV9Xa?dl=0
MAS INFORMACIÓN EN
www.parquesama.com
CONTACTO
MarketaStverakova
Directora de Expertus Turismo y Ocio
marketa@dna.es

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.