Nou seminari per millorar les relacions entre adolescents i la família

Nou seminari per millorar les relacions entre adolescents i la família

Durant el seminari “Joves i família, factors de protecció per l’empoderament” es presentaran els resultats de l’enquesta realitzada l’any 2019 a joves sobre consums, relacions familiars, oci nocturn i grups

La regidoria de Salut i Ciutadania ofereix el pròxim dimecres dia 10 de març el seminari “Joves i família, factors de protecció per l’empoderament”. La trobada, destinada a famílies i també a docents, serà en línia i començarà a les 19:00 h. Les inscripcions es poden fer a https://www.reus.cat/seminari-families

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha volgut remarcar que “volem treballar amb famílies amb infants de totes les edats, ja que els factors de protecció es treballen des de la primera infància. És una proposta pensada no només per a famílies amb adolescents, ja que els factors de protecció s’han de començar a treballar des de la infància i, en aquest sentit, considerem que és una proposta molt interessant”. 

Els factors de protecció són aquells que afaboreixen el benestar i el desenvolupament saludable des de la persona i des del projecte Planet Reus, impulsat pel departament de Joventut de la regidoria de Salut i Ciutadania, es vol oferir un espai de treball amb les famílies per augmentar aquests factors de protecció que afavoreixen l’emancipació i l’empoderament dels i de les joves. 

En aquest seminari es farà el retorn dels resultats de l’enquesta que es va realitzar a finals de l’any 2019 als i les joves de 15 i 16 anys de tots els centres educatius de Reus sobre consums, relacions familiars, grups d’iguals, oci nocturn. Es tracta d’un estudi sobre les circumstàncies i el benestar dels adolescents de la ciutat que forma part del projecte Planet Youth creat a Islàndia.

La voluntat és compartir amb els assistents una experiència de protecció anomenada “Contracte parental”, una proposta desenvolupada a Islàndia, dins el projecte Planet Youth, del qual Reus en forma part.

És per això que els equips dels serveis de Família, Salut i de Joventut presenten aquest seminari com la primera acció entre d’altres, que es vol construir amb la participació de les famílies, per desenvolupar un espai comunitari que permeti més comunicació, vies i recursos de relació i participació de les famílies i altres sistemes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.