Nou servei d’atenció al benestar emocional i mental

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Salut i Esports, posa en marxa a partir d’aquest mes de novembre un nou servei d’atenció al benestar emocional i mental que aplegarà els diversos recursos de caràcter preventiu que té en marxa el consistori.

Aquest nou servei desenvoluparà una tasca interdepartamental per tal de compartir coneixements i estratègies d’intervenció integral, organitzar recursos i innovar i adaptar, de manera col·legiada, cooperativament i conjuntament, els altres serveis ja operatius a l’Ajuntament de Reus. El propòsit és poder millorar l’atenció al benestar emocional de la ciutadania, des de la perspectiva de servei públic, amb un enfoc comunitari i criteris d’universalitat.

El servei aplegarà els serveis i recursos per a l’atenció i la prevenció del benestar emocional i la salut mental que actualment s’ofereixen a la població des de l’Ajuntament:

  • Joventut – Servei d’acompanyament emocional per a joves i Punt Jove d’atenció a les sexualitats
  • Igualtat – Punt d’Atenció a la Diversitat Sexual i Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD
  • Mas Pintat – Servei d’Orientació i Assessorament a les Famílies
  • Salut Pública – Servei d’Atenció i Assessorament sobre drogues i altres addiccions (menors i famílies)

Amb el nou servei es vol impulsar un espai de referència des del qual es podrà facilitar l’accés informat segons demanda específica als serveis d’atenció directa a la ciutadania en qüestions relacionades amb el benestar emocional i mental, orientat a l’usuari, interdisciplinari i basat en els determinants de la salut i un model comunitari. 

Des del dia 16 de novembre es posarà en marxa una línia telefònica d’orientació i atenció mitjançant el telèfon: 977010679 en horari els dilluns de 12 a 15 hores; dimecres de 16 a 18.30h i divendres de 9 a 12 hores.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.