Nova edició de la FiM de Vila-seca, del 4 al 7 de maig

La FiM, fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca, encara una nova edició del 4 al 7 de maig, ampliant un dia més la seva durada i posicionant-se com a cita professional referent del sector musical a Catalunya. La FiM Vila-seca ha programat per a la seva 19a edició 42 propostes musicals que faran fins a 52 actuacions a 8 escenaris de la ciutat tarragonina. 

Sota el lema “On tot comença”, la programació de la FiM d’enguany és més arriscada que mai. En la secció emergent, s’ha apostat per noms desconeguts, s’han acollit propostes innovadores i s’ha donat espai a escenes musicals invisibilitzades. En la secció familiar i tots públics, s’han començat a assajar fórmules de suport a la creació, s’han programat formacions amb músics molt joves i s’ha apostat per companyies noves. La FiM Vila-seca 2023 renova el seu compromís amb la feminització dels escenaris, amb un 65% de propostes liderades o formades per dones. I a més, aquesta edició inclou propostes formades per persones no binàries per persones racialitzades.

El Castell de Vila-seca tornarà a l’epicentre d’activitat musical i professional però, a banda d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques a altres espais i equipaments, com ara el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, Magatzem Cal Perera i la Plaça de Voltes. Com a novetat, enguany s’estrena com a escenari de la FiM Vila-seca el Celler de Vila-seca, un espai de divulgació del coneixement del territori i de la cultura vitivinícola però també de la cultura i dels espectacles escènics. Hi haurà un total de vuit escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició. 

Les activitats professionals tindran lloc del dijous 4 al dissabte 6 de maig. Totes les propostes i espais són d’accés lliure per a les professionals acreditades. El programa professional de la FiM Vila-seca 2023, ofereix una selecció acurada de showcases i espectacles musicals, amb un nombre destacat d’estrenes i novetats. A més, compta amb reunions ràpides, pitchings, mentories exprés, espais de networking i totes les facilitats de l’Àrea PRO del Castell de Vila-seca.  Enguany l’activitat professional de la FiM inclou un programa específic adreçat a professionals emergents del sector de la música, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical, que s’organitza de la mà de l’Àrea de Mercats de l’ICEC i sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts. Per primera vegada, la FiM Vila-seca acollirà la trobada semestral de programadors i programadores que es convoca per presentar l’eina Programa.cat i les propostes recomanades per la Comissió Assessora.

La FiM, fira de música familiar i emergent de Vila-seca està impulsada per l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.