Nova edició del programa ‘Cap nen sense saber nadar’

El proper 3 d’octubre es posarà en marxa una nova edició del programa “Cap nen sense saber nedar”, que impulsa la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus. Aquest curs participaran en el programa un total de 1.160 alumnes de 31 escoles de la ciutat, d els quals 86 provenen de les escoles d’educació especial. Per aquesta temporada s’ha previst un canvi de format que aposta per un model més concentrat i es passarà a realitzar les 20 sessions en un sol trimestre amb una periodicitat de 2 sessions setmanals.

El programa, degà de la Regidoria, va néixer l’any 1986 i en el transcurs d’aquests anys no havia patit cap modificació significativa tant a nivell metodològic com de continguts. L’aturada provocada per la pandèmia – el programa es va haver d’interrompre a meitat del curs 2019-2020 i al llarg del curs 2020-2022- ha permès  juntament amb la comunitat educativa treballar sobre els fonaments tècnics, pedagògics i metodològics del programa, per a ajustar-lo a les necessitats reals i fer-lo el mes efectiu possible.

Arran de les avaluacions dels alumnes, les aportacions del professorat i dels tècnics de la piscina, es va observar que molts dels alumnes arribaven al curs  amb la competència de saber nedar adquirida i la periodicitat d’una sessió setmanal dificultava l’aprenentatge i provocava llargs períodes d’inactivitat per l’afectació de les festes escolars i de les vacances. El nou format concentra les 20 sessions en un trimestre amb una periodicitat de 2 sessions setmanals. Quant a la metodologia,  es defineixen com a  objectius principals la natació utilitària però és farà especial atenció a una natació més orientada a la millora de l’autonomia a l’aigua coneixent i dominant les diferents tècniques.  Amb això es busca ajustar el nivell de cada alumne a les seves ca pacitats i satisfer les necessitats individuals d’aprenentatge.

Els nivells d’ensenyament seran:

Nivell 1 (domini del medi aquàtic i desplaçaments bàsics)

Nivell 2 (iniciació a la tècnica d’estils)

Nivell 3 (perfeccionament de la tècnica d’estils)

El programa, que s’allargarà fins a finals de maig, és totalment finançat per la regidoria d’Esports. Es desenvoluparà en horari lectiu a les piscines del Reus Deportiu i Reus Ploms i disposa de personal tècnic especialitzat que garanteix un correcte desenvolupament de les sessions. L’organització també cobreix el transport pels centres educatius allunyats de les piscines i l’assegurança pels participants. També es cobreixen les necessitats de transport adaptat per aquelles escoles que ho requereixin.

Atenció a la diversitat

Un dels trets diferencials d’aquest programa és l’atenció personalitzada als alumnes amb necessitats especials de tots els centres educatius. Els alumnes amb diversitat funcional rebran una atenció individualitzada per a garantir el màxim aprofitament de les sessions.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.