Nova edició de l’Experiència de Periodista

Experiència de Periodista
  • Els periodistes Mònica Terribas, Víctor Amela, Esther Vera i Joel Mestre participaran en aquesta novena edició del cicle de conferències Experiència de periodista.
  • El cicle de conferències l’organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

La directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, inaugurarà el cicle divendres 10 de març; dilluns, 13 de març, serà el torn del periodista, escriptor i crític de televisió Víctor Amela; el 20 de març hi participarà Esther Vera, directora del diari ARA; i el punt i final del cicle el posarà, el 27 de març, Joel Mestre, responsable de la producció del XXVIè Concurs de Castells de Tarragona per a Red Bull Media House, entre d’altres esdeveniments.

L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts professionals dels mitjans de comunicació posin a l’abast del públic la seva visió del món de la comunicació i la vivència personal del procés d’informació pública.

Aquest cicle es du a terme ininterrompudament des de l’any 2009, i ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig, Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López i Ernesto Ekaizer.

Les conferències es duran a terme a les 19.00 hores a l’Antiga Audiència de Tarragona (Pl. del Pallol, 1-3). L’entrada és lliure.

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions de comunicació d’interès pels periodistes i la societat en general, així com d’altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins.

En aquest sentit, l’acord, iniciat l’any 2013, estableix el patrocini per part de Repsol de la novena edició de l’Experiència de Periodista, que inclou la inserció de banners publicitaris a diversos mitjans i l’edició de material gràfic de les conferències; el patrocini d’una jornada de caràcter formatiu sobre temes tècnics; una subvenció destinada al Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi; l’organització d’una visita submarina per a periodistes als biòtops de la costa de Tarragona; i el desenvolupament d’una aplicació mòbil (APP) de gestió i comunicació de rodes de premsa. A més, tots els col·legiats tarragonins han pogut recollir a la seu del Col·legi un exemplar de la Guia Repsol 2017.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Sara Sans, i el Director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, han oficialitzat avui la reedició, per cinquè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració.

PROGRAMA

Divendres, 10 de març de 2017

Mònica Terribas (Barcelona, 1968)

És periodista i professora titular de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2008 al 2012 va ocupar el càrrec de directora de Televisió de Catalunya i, l’any següent, de consellera delegada i editora del diari Ara. Des del setembre de 2013 dirigeix El Matí de Catalunya Ràdio. Va ser guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme.

Dilluns, 13 de març de 2017

Víctor Amela (Barcelona, 1960)

És un periodista i escriptor català present en diversos mitjans de comunicació. És un dels cocreadors de la secció La contra de La Vanguardia, on ha publicat més de 1.800 entrevistes en 15 anys. Professor universitari, amb experiència a ràdio i televisió i autor d’una quinzena de llibres.

Dilluns, 20 de març de 2017

Esther Vera (Badalona, 1967)

És directora del diari ARA. És periodista i politòloga especialitzada en relacions internacionals. La seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en ràdio, televisió i premsa. Amb una amplia experiència professional, ha treballat a Catalunya Ràdio, TV3, el diari Avui, CNN+, El País i Cuatro, entre d’altres.

Dilluns,27 de març de 2017

Joel Mestre (Barcelona, 1979)

És un project manager que actualment treballa a Red Bull Media House. Té experiència a televisió i drets de nous mitjans (New Media Rights), retransmissió (Broadcast) i emissió en directe per a la xarxa (Streaming), espectacles i experiències audiovisuals, continguts relacionats amb la moda i l’eCommerce.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.