Nova programació dels Centres Cívics

La regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda, ha presentat des del Centre Cívic Mestral, la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics i les noves línies de treball de la regidoria per potenciar la xarxa de centres cívics i per involucrar al s propis usuaris i usuàries, associacions i altres col·lectius socials en la gestió dels centres cívics.

Des de la regidoria s’impulsarà la creació d’un Consell Municipal dels Centres Cívics de Reus. El Consell serà un ens de consens i participació col·lectiva amb participació política, dels usuaris i usuàries i de les entitats que tindrà l’objectiu de fer propostes per millorar els serveis que ofereixen els centres cívics tenint en consideració les necessitats i punts de vista dels propis usuaris.

En la mateixa de línia de fer una gestió participativa del servei es donarà veu als usuaris i usuàries dels centres i a les associacions a través d’enquestes i consultes perquè facin arribar les seves propostes. També es fomentaran els projectes col·laboratius entre les entitats i altres agents externs i  s’incorporarà l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’activitat diària dels centres cívics, incorporant una visió ambiental i facilitant la seva utilització com a refugis climàtics.

Nova programació

Pel nou quadrimestre, des de l’octubre a febrer de 2024, s’han programat 212 activitats, 58 de les quals són completament gratuïtes. Per primer cop s’han organitzat unes jornades de portes obertes durant l’època d’inscripcions perquè les persones que no són usuàries habituals puguin visitar els equipaments i conèixer tot allò que hi poden trobar.

A banda de les activitats ja consolidades amb eixos temàtics com la creativitat, la cuina i alimentació, la cura del cos i l’esport, hi haurà les xerrades de salut, els tallers en família, les visites a espais emblemàtics de la ciutat o l’Espai Gastro.

Gràcies al treball transversal, s’han programat activitats en col·laboració amb altres departaments municipals, serveis públics, entitats i ciutadania com ara xerrades, espais de conciliació familiar, exposicions, etcètera.

També en l’apartat de novetats el dia 5 d’octubre a les 19.30h, es farà per primer cop un concert de les corals ubicades als centres cívics al Ponent, amb un repertori molt especial que donarà el tret de sortida al nou curs.

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir del 12 de setembre de 2023. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% a aquelles persones que acreditin:

  • Majors de 65 anys.
  • Joves fins a 30 anys.
  • Titulars carnet de família nombrosa, monoparental.
  • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.
  • Persones en situació d’atur laboral.

Per a poder gaudir d’aquests descomptes caldrà fer la inscripció de forma presencial als centres cívics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.