Nova ruta turística i cultural a Santa Oliva, creada per escolars del municipi amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació

Santa Oliva ha estrenat un nou atractiu turístic al municipi. Es tracta de  la ruta “Gotims de llum entre vinyes”, que recorre el paisatge agrícola, cultural i etnològic de la població a través de reptes, jocs i recursos tecnològics. Les famílies dels infants de l’escola del poble que van idear el projecte han estat les primeres a viure l’activitat experiencial durant la primera edició celebrada aquest dissabte. La posada en marxa d’aquesta iniciativa ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Eva Mata, i de representants del consistori local.

La ruta va sorgir arran de la participació d’alumnes de l’escola La Parellada de Santa Oliva a la primera edició, el curs 2019-2020, del projecte educatiu impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Turístic Challenge, en què hi van prendre part gairebé un miler d’alumnes de centres educatius de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Aquest programa, emmarcat en el PECT TurisTIC en Família liderat per la Diputació, pretén donar veu als infants i adolescents en l’elaboració de propostes atractives i innovadores per promoure el turisme familiar i implicar els més petits en el coneixement dels actius culturals i turístics del seu entorn immediat.

Una experiència participativa, interactiva i immersiva per a tota la família

La iniciativa, desenvolupada aquest passat curs per escolars del mateix centre, va rebre el màxim reconeixement en la categoria “Vinya en família”. Gotims de llum entre vinyes, que és com l’alumnat va batejar l’activitat, planteja una passejada nocturna pels voltants de Santa Oliva, amb punt de partida i final a la mateixa població. Durant la caminada es fan quatre parades amb diferents activitats programades: completar un repte lúdic i pedagògic, jugar a un videojoc, visualitzar una projecció en una barraca de pedra seca, observar una projecció (mapping) a la façana del monestir de Santa Maria de Santa Oliva i, finalment, la realització d’un tast de vi de la DO Penedès per als adults participants i de most per als infants. Això permet donar a conèixer els elements patrimonials, els personatges il·lustres de la població, així com les tradicions vinculades al món rural i en concret al món del vi, d’una manera entretinguda i apta per a tota la família.

La segona sessió de la ruta, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Oliva, tindrà lloc dissabte 28 d’agost, en el marc de la festa major del municipi. L’activitat serà oberta a tot el públic general,amb inscripció prèvia.

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.