Nova temporada de ‘Beer & Business’ a El Círcol

Amb una sala a vessar, Beer & Business ha encetat temporada amb la doctora reusenca Núria Amigó. Llicenciada en Física, doctora en Bioenginyeria i professora associada de bioestadística (Facultat de Medicina, URV), Núria Amigó  ha protagonitzat el B&B d’avui com a CEO i Cofundadora de Biosfer Teslab una start-up del sector biotecnològic. Aquest laboratori desenvolupa des del 2013 test de diagnòstic, especialment per a malalties metabòliques com són les cardiovasculars, l’obesitat, i la diabetis.

Biosfer Teslab, fruit de la seva tesi doctoral , és un spin off de la URV creat conjuntament amb el grup del doctor Xavier Correig. Es tracta d’un bon exemple en innovació i recerca d’una start-up del sector de la biotecnologia a la nostra ciutat.  Per a Núria Amigó “els q estem en el món de la recerca hem de fer entendre q nosaltres també formem part de la cultura. Som part de l’ecosistema de l’emprenedoria en el sector de les biotecnologies.”

Núria Amigó ha  estat guardonada pel prestigiós programa internacional d’acceleració empresarial The Big Booster; ha rebut el premi al Jove Talent Acadèmic -Gresol (2016), y el Premio Nacional a la Innovación de la Fundación Elzaburu (2019).

L’any 2030 es preveu q al món hi hagi 336 milions de diabètics, 573 milions d’obesos i que alhora,  el 65% d’aquestes persones amb desordres metabòlics morin per malalties cardiovasculars. Segons la doctora Amigó, “ la malaltia cardiovascular està prenent dimensions pandèmiques. Molt més q d’altres malalties existents. Si visquéssim molts anys tots n’acabaríem patint”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.