Nova temporada del Cicle de la Cripta de Cambrils

La nova temporada del Cicle de la Cripta de Cambrils oferirà 10 concerts de música clàssica, coral i jazz entre el febrer i el juliol. L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i el regidor de Cultura, Jordi Barberà, han presentat avui el cartell musical, organitzat conjuntament pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i les associacions Coral Verge del Camí i Cambrils La Mar de Jazz.

La nova programació posa l’accent en els músics cambrilencs, que protagonitzaran quatre dels concerts del cicle. Són el violista Apel·les Carod; la joveníssima pianista Astrid González, que actuarà acompanyada del professor de violí de l’Escola de Música de Cambrils (EMMC) Albert Carbonell i el contrabaixista cambrilenc Gerard Dalmau; els Joves Intèrprets de l’EMMC, i la Coral Verge del Camí. El programa complet es pot descarregar des d’aquest enllaç.

El cicle s’obrirà el 18 de febrer amb l’espectacle Cabaret Songs de la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky, que interpretaran un programa fresc, divertit i desenfadat de peces de cabaret francès i americà.

Com és habitual, la programació també inclou tres dels sis concerts del cicle La Mar de Jazz. El primer serà el del pianista Moisés P. Sánchez, que el 10 de març oferirà un recital que combina rock simfònic, música clàssica, contemporània i jazz. I seguint amb la Mar de Jazz, el 17 de març Apel·les Carod presentarà el seu primer disc com a líder del seu quartet. Tot i ser instrumental, el seu espectacle “Abismes i flors” posa el focus en la melodia, el lirisme i la narració, amb la voluntat de fer del violí una veu amb tota l’expressivitat humana.

El cicle de la Cripta continua, de la mà de la Coral Verge del Camí, amb els cors Zaria i Zariagaz de l’escola coral Zaria Koru Eskola d’Errenteria (Gipúzkoa), que oferiran una varietat d’estils que van des de la música religiosa del renaixement fins a la música moderna, passant també per cançons del folklore basc.

El diumenge 7 d’abril la pianista cambrilenca Astrid González actuarà a la Cripta acompanyada del quintet de corda Camerata XXI. El concert s’iniciarà amb l’obra Vistes al Mar d’Eduard Toldrà, per donar pas al Concert n.1 per a piano i orquestra de Ludwig van Beethoven en la reducció per a quintet de cordes de Vincenz Lachner.

El cicle seguirà amb el tercer concert programat per la Mar de Jazz: Martín Leiton Quartet presentarà Caravana, que suma la inspiració pròpia de les músiques llatinoamericanes i el vendaval de ritmes i melodies de Gnawa i tuaregs a grans referències del jazz com Thelonious Monk, Wayne Shorter o Duke Ellington.

La següent actuació serà la de la formació de tres guitarres i veu ConTrastes, que el diumenge 19 de maig portarà a la Cripta un repertori que combina la música clàssica, moderna i flamenca.

Com és habitual, els protagonistes del juny seran els Joves Intèrprets de l’Escola de Música, que oferiran actuacions solistes i de grups de Cambra, i la Coral Verge del Camí, que  presentaran el seu nou espectacle “Tutti da capo” sobre l’assaig d’una agrupació musical que està preparant el seu gran concert. Per acabar, el 2 de juliol s’ha programat un concert de l’Orquestra Philarmònica de la Colònia.

D’altra banda, entre l’abril i el maig, la Mar de Jazz ha organitzat tres concerts al Teatre del Casal: Matthias Van den Brande, Alba Careta Group i Raquel Kurpershoek.

Les entrades es poden comprar per internet a través de la plataforma www.codetickets.com. Per a més informació contactar amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils 977 36 84 84  o al web www.cambrils.cat. L’actualitat també es pot seguir al https://www.facebook.com/cambrilscultura i a les xarxes socials twitter i instagram @CambrilsCultura.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.