Nova via per a vianants i ciclistes que connectarà amb la urbanització Blancafort

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, han presentat aquest dimecres, 10 de novembre el projecte per a la construcció d’una via per a ciclistes i vianants, paral·lela a la TV-3141 (carretera de la Misericòrdia) entre la rotonda de la variant de la T-11 i la urbanització de Blancafort. Aquesta actuació té com a objectiu facilitar la mobilitat activa en condicions adequades de seguretat, tant en els desplaçaments quotidians com turístics i d’oci. L’obra tindrà un pressupost previst d’1,2 MEUR i s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració que estableix que el Departament aportarà el 59% del finançáment i l’Ajuntament, el 41%.

A la presentació també hi han assistit Teresa Pallarès, delegada del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona; Trini Castro, directora dels Serveis Territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a Tarragona; Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, i representants de l’associació de veïns Blancafort i del Club Tennis Monterols.

El vial, que tindrà 600 metres de longitud, transcorrerà al llarg del corredor de la carretera TV-3141, des de l’enllaç de la T-11 i la urbanització Blancafort. Aquesta actuació, a més, inclourà la millora del drenatge al costat nord de la carretera TV-3141. L’Ajuntament de Reus ha redactat el projecte constructiu corresponent i el Departament la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori n’impulsarà la programació i execució. En aquest sentit, es preveu licitar les obres aquest any i executar-les l’any que ve.

Un cop construït el nou vial, l’administració municipal n’assumirà la titularitat. En paral·lel, l’Ajuntament es compromet a impulsar davant el Ministeri de Foment les actuacions necessàries per a l’adequació de la via per vianants i ciclistes al pas per l’enllaç de la T-11, de manera que quedi garantida la continuïtat de la nova via fins al centre de Reus, per la via ja existent de l’altre costat de la T-11.

D’altra banda, la Generalitat té redactat el projecte per a donar continuïtat a aquest nou vial fins a la urbanització d’Aigüesverds i en licitarà pròximament les obres, amb un pressupost d’1,9 MEUR. I, en paral·lel, ha impulsat dues actuacions per a donar continuïtat a la via ciclista des de Reus fins als municipis de Cambrils i Salou, que discorreran paral·lels a les carreteres TV-3141 i C-14, respectivament. La inversió total prevista per aquestes dues actuacions és de 5,7 milions d’euros, que es finançaran mitjançant fons europeus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.