Noves beques de la Fundació Rosa María Vivar

Noves beques de la Fundación Rosa María Vivar

El Centre de la Fundació Rosa María Vivar especialitzat en l’Alzheimer ha presentat les noves beques i subvencions per gaudir dels serveis que ofereixen

El nou Centre terapèutic d’estimulació cognitiva per a l’Alzheimer i la Unitat de la memòria gaudeix aquest any de places subvencionades, ajuts al transport i beques menjador atorgades per la Generalitat de Catalunya.

El Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp, dins de la convocatòria de subvencions a l’àmbit social a càrrec de l’assignació de l’IRPF, un import de gairebé 200.000 euros que es distribuiran de manera directa entre els usuaris del centre amb diferents modalitats.

Es preveuen 3 tipus de modalitats de beques al nou Centre terapèutic per l’Alzheimer per l’any 2020:

Places de jornada completa subvencionades:
Trenta places de jornada completa al Centre per una intensitat de 6, 5 o 3 dies a la setmana subvencionades fins a 350 euros/mes. I deu places més, de 3 dies a la setmana, per als tallers del programa d’estimulació cognitiva destinat a persones en fase inicial amb un import subvencionat de 100 euros/mes cadascuna.

Ajuts al transport adaptat:
El Centre posarà a disposició dels usuaris 4 rutes que cobriran el territori: àrea de Reus, àrea de Tarragona, línia de costa i línia d’interior fins a exhaurir places. Les places que encaixin en el recorregut seran subvencionades en gairebé un 70% i caldrà un copagament de l’usuari d’una tarifa plana de només 100 euros al mes.

Beques menjador:
S’oferiran 5 places de menjador per a 5 dies a la setmana per a aquelles persones amb situació més vulnerable.

Els requisits per a sol·licitar aquests ajuts són molt senzills i s’han definit amb l’objectiu de poder facilitar la seva sol·licitud per part de la majoria i que se’n puguin beneficiar el màxim de persones. Pel què fa als ajuts del transport, tots els usuaris del Centre podran sol·licitar l’ajut sense cap més requisit previ que presentar la sol·licitud i ajustar-se a les rutes establertes i segons existència de plaça.

La Directora de l’Associació Alzheimer, M. Jesús Lerín, explica “l’ajut al transport és un factor clau per als usuaris i el Centre ja que ens trobem habitualment que persones que podrien accedir al tractament i teràpies no farmacològiques que es realitzen al Centre, no poden afrontar el cost que significa el transport o simplement, no hi poden accedir per la inexistència d’un servei de transport adaptat a la seva població. Per aquest motiu, hem pensat en oferir 4 rutes i cobrir les àrees de les poblacions més importants com Reus, Tarragona, la costa amb Cambrils i Salou i finalment, una ruta d’interior per arribar a Valls”.

Margarita Oliva, Presidenta de la Fundació Rosa M. Vivar comenta “el nou Centre va ser concebut per donar resposta a les necessitats del territori i especialment, tenint una especial sensibilitat per aquelles famílies més vulnerables. És un recurs de tots i per a tots, pensat per a què les persones amb Alzheimer de les poblacions del nostre entorn puguin rebre teràpia no farmacològica per alentir la malaltia i millorar la qualitat de vida i autonomia”.

Per concloure, la presidenta de l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix camp, Cori Sànchez, comenta que “agraïm sincerament el suport de la Generalitat de Catalunya al llarg dels 20 anys de servei de l’Associació i especialment, aquest any amb l’important ajut que ha possibilitat becar les places als usuaris”, acompanyada amb la presència de la Directora Territorial d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya, Marta Cassany.

Les persones interessades poden visitar el Centre i conèixer els serveis i modalitats en més profunditat. Per gaudir dels ajuts cal presentar la sol·licitud degudament complimentada i la documentació requerida. L’atorgament es farà per ordre d’inscripció de la sol·licitud fins esgotament de places o fons. Es poden consultar les bases i obtenir el full de sol·licitud a l’enllaç: www.frosamariavivar.org i per a qualsevol consulta al telèfon 977 31 76 03.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.