Noves visites guiades al patrimoni de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per aquest estiu

gimcana Poblat Hifrensa

La Regidoria de Cultura n’ha organitzat sis per al públic general i tres per a les famílies.

Per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament ha organitzat nou visites guiades per aquest estiu, per al període comprès entre el 3 de juliol i el 8 setembre: sis adreçades al públic general; i tres dirigides a les famílies (dues més que els anys anteriors).

Pel que fa a les visites guiades dirigides a les famílies, n’hi haurà dues amb format de gimcana, recomanades per a nens d’entre 6 i 12 anys: una a l’Hospital del Coll de Balaguer, on es mostrarà el centre de visitants, situat dins dels murs d’aquest antic hospital fortalesa del segle XIV, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional; i, com a novetat, una altra al Poblat HIFRENSA, la darrera colònia industrial de Catalunya que va construir l’arquitecte Antonio Bonet Castellana a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellós I.

Una experiència diferent es brindarà a les famílies amb la nova proposta “Quan el passat reviu: Castelló i el Molí de l’Oli de Vandellòs”. Es tracta d’una visita guiada al centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs que inclou un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics; i un seguit de tallers d’oficis antics al poble medieval de Castelló, per donar a conèixer com vivien els avantpassats cent anys enrere. Es facilitarà el transport, perquè puguin gaudir de tota una tarda en plena natura.

Visites guiades per al públic general

Les visites guiades per al públic general programades són: a l’Hospital del Coll de Balaguer (n’hi ha unes a la tarda i unes altres de nocturnes, amb tast de vins inclòs al pas de ronda de l’hospital); al Poblat HIFRENSA, a les fortificacions de la Guerra Civil que va construir l’exèrcit republicà per evitar l’entrada de l’exèrcit nacional al Coll de Balaguer i, com a novetat, a la Cova del Gat i a l’Hospitalet de l’Infant vist des del mar.

En la visita guiada “La Cova del Gat: la pesca a l’Hospitalet de l’Infant”, es farà un itinerari a peu pel passeig marítim de l’Hospitalet de l’Infant, fins a l’entorn natural de la Cova del Gat, on es troben els vestigis de com va ser la pesca a l’Hospitalet. La visita finalitzarà amb un petit tast de vi i arengada.

En la visita “L’Hospitalet de l’Infant vist des del mar”, es proposarà un recorregut en barca des del Port esportiu pel litoral fins a l’illot del Torn, per explicar la història de la vila i del seu territori vist des del punt de vista dels antics mariners i resseguint els textos llatins que ja aleshores en donaven compte, amb una capbussada refrescant al mar inclosa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.