NP CCC 2017 La ciutat viu actes previs de la Festa Major i esdeveniments culturals diversos durant aquest cap de setmana

La ciutat viu aquest cap de setmana diferents actes previs de la Festa Major de Sant Pere, així com esdeveniments culturals diversos alguns dels quals dins la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Entre aquestes propostes hi ha el repartiment del programa de la Festa Major a càrrec dels Nanos de Reus en un passeig pel tomb de ravals en vehicles d’època (aquest divendres a partir de les 18:00 h). La fira Reus Viu al Vi a la plaça de la Llibertat obre portes aquest divendres a les 19:00 h, mentre dissabte a partir de les 18:00 h es representa el Mercat al Mercadal de la mà del Bràvium Teatre i altres col·lectius de la ciutat, entre els quals paradistes del Mercat Central de Reus. A la mateixa hora a la plaça del Teatre, i en el marc de la festa Obrim Somriures que promou la Fundació Bara, es porta a terme la 3ª Trobada de Nanos del Camp. Diumenge a les 20:00 h es porta a terme a la prioral de Sant Pere un nou concert del cicle d’orgue a càrrec de Josep Maria Mas i Bonet (orgue) i Josep Maria Manresa Aguiló (violí).

Actes de la Capital de la Cultura Catalana
En el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 també s’organitzen actes aquest cap de setmana. Dissabte 10 de juny a les 10:00, 12:00 i 18:00 h es viurà un Festival Simfònic a diferents espais de la ciutat a càrrec de diverses escoles de música.

A les 12:30 h a Cal Massó (carrer de Pròsper de Bofarull, 7) Rosina Ballester presenta “Terrabastall poètic”, un recital que finalitzarà amb un vermut gratuït amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana.

També dissabte a les 19:00 h al Saló de Plens es representa “Lo matrimoni civil”, una recreació del primer matrimoni civil que es va portar a terme a l’Estat espanyol i que es va realitzar a l’Ajuntament de Reus (accés amb reserva d’invitació prèvia fins al 8 de juny).

Festa Major
El conjunt d’actes d’aquest cap de setmana que es pot trobar al programa de la Festa Major de Sant Pere és el següent:

Divendres 9

 • 16.30 h, a la SALA INFANTIL DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Tardes amb l’Agus, activitats de foment de la lectura amb Agustí Farré.
 • De 17.30 a 23.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Viu el Vi, 9a Fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus.
 • 18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, el Xiquet i la Xiqueta –Nanos de Reus–, presentaran el programa de la Festa Major d’enguany i el lliuraran al Campi –mascota de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus–. El Campi donarà la benvinguda a la festa d’una manera molt especial. A continuació, repartiran el programa de la Festa Major en cotxes antics tot fent el tomb de ravals, fins arribar a la plaça del Mercadal.
 • 18.00 h, a les PISCINES MUNICIPALS, Festa de presentació d’Altersuer, el programa d’oci alternatiu per a joves d’aquest estiu, amb tallers, música, exhibicions de balls, entre altres sorpreses.
 • 19.00 h, al TEATRE BARTRINA, concert de primavera Especial Centenari, com a tancament de la celebració del centenari de l’escola Prat de la Riba, amb l’orquestra Orff i les corals Atrapasons i Bufanotes del centre, la coral Viulaveu de l’Ins. Baix Camp i Maurice Gené, i la col·laboració del trompetista Carles Herruz, ballarins de TGN Swing i l’actor Gerard Domènech.
 • 19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, inauguració de Viu el Vi, 9a Fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus, a càrrec del cònsol de Bèlgica, Sr. Didier Verwaerde, amb la participació del Basilisc petit. Col·labora: Estol del Basilisc de Reus.
 • 20.15 h, al CAFÈ-BAR ELS PAGESOS DE LA SALA SANTA LLÚCIA, lectura dramatitzada Reivindicació de la senyora Clito Mestres, de Montserrat Roig, a càrrec de Dolors Quintana. Entrada lliure.

Dissabte 10

 • 8.00 h, des del PARC DE LA FESTA, Descobrim les barraques de pedra seca de Mont-roig del Camp. Ruta en bicicleta per diversos camins rurals fins a Mont-roig del Camp i, d’allí, a les barraques de pedra seca del municipi. A partir dels 12 anys. Donatiu: 2 €, gratuït per als associats de BiciCamp. Inscripció limitada a 30 persones. Organitza: BiciCamp. Col·labora: Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.
 • A partir de les 10.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, vermut-assaig de la Cabra de Reus.
 • 10.00, 12.00 i 18.00 h, en DIFERENTS ESPAIS, Festival Simfònic. 10.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, Escola Xilòfon. 12.00 h, al PASSEIG COMERCIAL EL PALLOL: Aula de Sons (amb ballades de la Cucafera); a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, la coral de noies de l’Escola Municipal Josep Porter i Rovira de Montblanc. 18.00 h, al CENTRE DE LECTURA: orquestres, agrupacions i solistes de l’Escola de Música del Centre de Lectura.
 • 11.00 h, a la SALA ANNEXA DE LA BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, tertúlia pedagògica dialògica a càrrec de Jordi Prieto.
 • D’11.00 a 14.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Festa del Comerç Solidari, amb les parades dels comerços de la Plataforma Comerç Solidari de Reus, amb vermut, inflables, contacontes, tallers, música, pintacares, jocs tradicionals, caricatures, manualitats, DJ, entre moltes altres activitats. Els diners recollits es destinaran a l’ONG Proactiva Open Arms.
 • De 12.00 a 14.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Ostrada Solidària en el marc de Viu el Vi, 9a Fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus.
 • De 12.00 a 17.00 h, al CARRER DEL FOSSAR VELL, vermut rumbero amb Sergi, de Vergüenza Ajena i acompanyants de luxe. Si us animeu, també us podeu quedar a dinar. Preu: 2 €. Organitza: Entre Molles.
 • 12.30 h, a CAL MASSÓ, Rosina Ballester, vermut poeticomusical. Les poetes resusenques d’ara / 6. Hi intervindran Rosina Ballester, Raquel Estrada, Montse Farrés, Joana Garcia, Gerard Marsal, Antoni Nomen i Isabel Ortega. Organitza: Terrabastall Poètic de Reus.
 • De 17.30 a 23.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Viu el Vi, 9a Fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus.
 • 18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Mercat al Mercadal arriba a la seva 18a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l’activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l’Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l’Associació d’Amics del Cavall del Baix Camp. “Agafeu el cistell i veniu a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces”. Amb la col·laboració de DOP Siurana.
 • 18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, 4a edició de l’Obrim Somriures. Portes obertes de la Fundació Mn. Frederic Bara. Coneixeràs les instal·lacions, veuràs exposats els treballs dels nens i gaudiràs d’un audiovisual dels nostres programes educatius. Organitza: Fundació Bara. Col·labora: Fundació Privada Reddis Reus, Fundación Margarita Bocio i Assessoria Casadó.
 • 18.00 h, a la PLAÇA DEL TEATRE, la Bicicleta Solidària. Si necessites una bicicleta, la podràs adquirir fent un donatiu del cost de la mateixa, que servirà per comprar aliments o productes d’higiene i neteja de primera necessitat. Més informació a www.infobicicamp.org. Organitza: Fundació Bara i Bicicamp. Col·labora: Universitat Rovira i Virgili.
 • 18.00 h, des de la PLAÇA DEL TEATRE i pel centre de la ciutat, 3a Trobada de Nanos del Camp. Plantada i posterior cercavila amb la participació de la Cucafera de l’Escola Els Ganxets, la geganta Pastoreta del Col·legi La Salle, la Blanca i el Fort, els nans de la urbanització Blancafort; els nans de l’escola Mowgli, els nans de Riudecanyes, els nans de Vandellòs, els nans de l’Obrim Somriures, el capgròs de l’Amenós i l’Àliga petita de Reus. Recorregut: plaça del Teatre, carrers de l’Abadia, Major, de Jesús, plaça de les Basses, carrer de la Galera, plaça del Mercadal, carrers de les Galanes, de Pujol, de l’Hospital, Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer de l’Abadia i plaça del Teatre. Organitza: Fundació Bara. Col·labora: les colles participants.
 • 18.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, projecció de Phantom Boy. Preu: 5 € general, 3 € socis, menors de 7 anys i presentant la Targeta Jove de l’Ajuntament, el carnet d’alumne del CNL o el de participant al Voluntariat per la Llengua, o soci de FANOC)
 • 18.00 h, al TEATRE FORTUNY, XIII Festival de Dansa de l’Escola de Dansa Núria Díez, amb el títol Puerta de Embarque.
 • 19.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Lo matrimoni civil, representació teatral que evoca la primera boda civil de l’Estat, a càrrec del Grup Teatral MAIESTARD. L’espectacle conclourà amb un ball a la plaça del Mercadal. Amb la col·laboració de l’Esbart Reus Dansa i l’Acadèmia de Perruqueria i Estètica Llongueras de Reus. Capacitat de l’espai limitada. És imprescindible accedir amb invitació; podeu passar-les a recollir per l’IMAC durant el 8 de juny de 10 a 13 h.

Diumenge 11

 • 9.30 h, a les PLACES D’ANTON BORRELL I DE L’UNIVERS DEL PARC DE SANT JORDI, Caminada solidària i activitats ludicoesportives. Caminada solidària amb dos nivells de dificultat i activitats de body combat, tonificació, zumba i altres. Jornada esportiva en benefici de la Fundació Mn. Frederic Bara. Inscripció gratuïta. Organitza: Regidoria d’Esports i Lleure i Secció Excursionista Reus Deportiu. Col·labora: Fundació Bara.
 • D’11 a 13 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre on descobrirem els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia, on es coneixerà l’arquitecte, tot potenciant els aspectes més rellevants de la seva vida i obra, i es realitzarà un taller artístic relacionat amb l’obra de Gaudí. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 4 €.
 • 11.00 h, al TEATRE BRAVIUM, 7a Mostra dels alumnes del taller de teatre “Tots els dilluns del món” de Les Artistes Locals. Cursos dedicats a fer un tast de tots els aspectes teatrals, des de la improvisació a l’expressió corporal i la veu, i la posada en escena de tot això davant d’un públic. Preu: 3 €.
 • De 17.30 a 22 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, Viu el Vi, 9a Fira de les DO de la Demarcació de la Cambra de Reus.
 • 20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert del cicle d’orgue, a càrrec de Josep M. Mas Bonet a l’orgue i Josep Maria Manresa Aguiló al violí.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.