Oberta la inscripció per als casals educatius i de lleure ‘Aventura’t 2023’

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus té a punt el programa “Aventura’t. Vine als casals educatius i de lleure”, que consisteix en una oferta de 5 casals d’estiu, sobre temàtiques diverses, en diferents escoles i espais de la ciutat. Els casals es faran del 3 al 28 de juliol.

Són casals inclusius, de preus tarifats i d’accés universal organitzats per ampliar les oportunitats de lleure educatiu d’estiu dels infants de Reus igual com els darrers anys.

Els casals estan oberts a infants de 3 a 12 anys, i fins als 21 anys en el cas del casal adaptat a la diversitat funcional que va començar les inscripcions fa unes setmanes, amb les places gairebé exhaurides actualment. L’horari serà de 9:00 a 13:00h, amb entrades i sortides esglaonades de 30 minuts en els casals temàtics .

En total hi ha 34 places d’inscripció, per torns de 2 setmanes, 10 més que el casal adaptat. Una de les característiques és que hi haurà preus tarifats per torn, de 10 euros, 50 euros i 100 euros, en funció dels criteris d’inclusió social. Els torns són del 3 al 14 de juliol i del 17 al 28 de juliol.

Les inscripcions s’obren avui dijous 15 de juny a través de inscripcions.reus.cat. Tota la informació es pot consultar a reus.cat/casalseducatius  i si es necessita acompanyament per realitzar la inscripció telemàtica  als casals educatius i de lleure, l’Oficina Municipal d’Escolarització (carrer Rosselló 2-8) atendrà a les famílies sense cita prèvia i per ordre d’arribada de 9:00 a 14:00 h.

El termini acaba el 21 de juny.

L’oferta dels casals temàtics

Cada servei de casal educatiu i de lleure s’organitza a partir d’un àmbit temàtic que fa d’eix vertebrador de la programació del casal.

Per cada torn s’organitzen 8 sessions de l’àmbit específic del casal, la programació restant d’activitats està vinculada a l’àmbit temàtic i complementada amb activitats pròpies de lleure.

Per cada torn s’ofereix una sortida a la piscina i una altra relacionada amb l’àmbit temàtic del casal, o el paisatge i l’entorn de la ciutat, o la vida social i cultural , o al patrimoni material i immaterial de la ciutat.

La programació d’activitats és diferent  per cada torn  per si voleu inscriure al vostre fill/a a tot el casal.

La proposta de casals per a aquest estiu 2023 és la següent:

  • Biodiversitat i natura. Lloc: Escola General Prim
  • Arts escèniques. Lloc: Escola Pompeu Fabra
  • Multiesports. Lloc: Escola Teresa Miquel i Pàmies
  • Científic tecnològic. Lloc: Escola Prat de la Riba

El programa dels Casals Educatius i de Lleure 2023 compta amb finançament a càrrec de l’instrument financer dels Next Generation EU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya dins del programa del Ministeri d’Educació i Formació professional de cooperació territorial per a l’orientació, avenç i enriquiment educatiu PROA+.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.