Obertes les inscripcions pel programa ‘Joves+20’ de Cambrils

El dimecres dia 7 de desembre s’han obert  les inscripcions pel programa Joves+20, en l’edició d’hivern-primavera, que inclou tota l’oferta que es durà a  terme des del mes de gener fins al maig, aproximadament.

S’oferiran 3 tallers i 2 activitats, a més d’un directori d’entitats juvenils en actiu que busquen persones col·laboradores.

El programa s’inicia amb la Revetlla Jove de Cap d’Any a l’Ateneu Juvenil, amb The Walkmans Cover Banda, Dj Wateque Sound, Dj Cornelius. Les entrades es poden comprar a l’Ateneu Juvenil fins al 23 de desembre i al Palau d’Esports Municipal fins al 30 de desembre (7€ anticipada i 12€ guixeta).

Joves+20 també recull la presentació del nou Pla Local de Joventut de Cambrils, amb una jornada festiva on tothom hi està convidat, amb la intenció que aculli propostes dels propis joves.

S’ofereixen 3 activitats de caire lúdic i que tenen en compte la sostenibilitat i proximitat: taller de cuina d’aprofitament, cultiu d’aromàtiques a casa i tast de vins.

El taller de cuina d’aprofitament, anomenat «Gyozes a l’estil oriental amb fulles i puntes reaprofitades», les persones joves aprendran a reutilitzar les fulles dels manats de pastanaga o raves, puntes de porros o cebes tendres, fulles de les cols…etc, amb l’objectiu d’evitar que aquests ingredients acabin al cubell de la brossa. Es durà a terme el dijous 23 de març a l’Ateneu Juvenil i és un taller a càrrec dels Espigoladors.

Al segon taller, «cultiu d’aromàtiques a casa», aprendran a fer el seu propi cultiu d’aromàtiques a casa, observant les diferents característiques i necessitats de cada planta per saber com cuidar-les. Les persones participants podran endur-se a casa les seves primeres plantes aromàtiques. Es durà a terme el 29 de març a l’Ateneu Juvenil i és a càrrec d’Erina Wild.

Per últim, i com a novetat, s’oferirà un tast de vins el proper 20 d’abril. Les persones participants aprendran a fer un tast de vins utilitzant tots els teus sentits, i coneixeran curiositats sobre el raïm, els tipus de vins, quines fases té una degustació, i finalitzaran amb un tast pràctic on podran conèixer diversos vins de la geografia tarragonina.

Per finalitzar, i també com a novetat al programa, s’especifica un apartat d’entitats juvenils en actiu que busquen col·laboradores. Es detalla cada entitat, en què consisteix i a què es dedica, i informació de contacte.

Les inscripcions es poden fer a partir del dia 7 de desembre, tant online com presencial, a través del web de joventut: www.joventutcambrils.cat

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos ha manifestat que “el programa està pensat per englobar activitats lúdiques i formatives que organitza el propi departament més les que sorgeixin dels grups de joves i/o entitats de Cambrils i que estigui pensades per a persones joves a partir de 20 anys. Totes elles també, gratuïtes o subvencionades, en cas que siguin de pagament, per facilitar l’accessibilitat de tothom.”  

Aquesta iniciativa neix del document ‘Diagnosi 2022: joves de Cambrils de més de 20anys’,  elaborat a partir de les opinions recollides dels grups de discussió amb joves i de l’enquesta a joves de Cambrils feta durant aquest 2022.

D’aquesta manera, el programa recull les demandes específiques i, a la vegada, es nodreix de la participació activa dels joves. El volum de la programació anirà oscil·lant en funció de les demandes i propostes dels propis joves i el criteri de selecció anteposarà la qualitat i/o necessitat d’aquestes a la quantitat.

Com sigui que és difícil, a vegades, separar tant estrictament una activitat per l’edat, mantenim un cert marge de flexibilitat en les que així ho permet l’activitat per tal que una jove de 17-18 anys que estaria a prop dels 20 pugui tenir-hi cabuda si ho sol·licita.

Per altra banda, hi ha activitats que són compartides en aquest programa i en el de l’Estenedor, com és el cas de la sortida a la neu, una activitat que poden compartir i conviure joves adolescents amb  joves+20.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.