Ofensiva de l’Ajuntament per evitar les burilles a la via pública amb la instal·lació de 200 plaques apagaburilles a les papereres

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Via Pública, ha engegat un pla de gran abast per afavorir el civisme de les persones que fumen a la via pública. El pla preveu instal·lar 200 plaques amb apagaburilles a papereres repartides per tota la ciutat. Aquesta iniciativa coincideix amb els habituals treballs de renovació del parc de papereres existent a la ciutat, que el 2016 ha implicat 38 substitucions i 20 noves instal·lacions. En total a la ciutat hi h a 2.411 papereres de 7 models diferents.

En les darreres setmanes s’ha iniciat la instal·lació de 200 plaques apagaburilles annexes a un mateix nombre de papereres ubicades per tota la ciutat. Aquestes plaques permeten a les persones fumadores apagar les cigarretes i poder-les llençar a les papereres, de manera que es pugui evitar un dels inconvenients de neteja més importants amb què es troba la ciutat, la presència de burilles a la via pública.

El regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, explica que aquesta mesura s’ha adoptat després d’escoltar reiterades peticions de veïns de diferents zones de la ciutat, en les quals hi havia problemes de brutícia generada per les cigarretes que es llencen al carrer. Monseny afegeix que amb aquesta millora s’intenta facilitar a les persones fumadores una conducta més cívica a la via pública.

11 Cendrers nous
En aquesta línia també s’ha optat per instal·lar un total d’11 cendrers a 11 papereres situades dins el nucli històric de Reus, en alguns dels carrers més concorreguts de la ciutat. Aquests cendrers s’han instal·lat a papereres existents a la plaça del Mercadal, la cantonada de Monterols amb Galera, el Raval de Santa Anna amb Llovera, la plaça Prim (entrada del pàrquing), la plaça del Pintor Fortuny amb carrer Ample, l’avinguda Prat de la Riba, el raval de Jesús a la cantondada amb plaça Prim, el carrer del Vent amb plaça de la Dona Treballadora i el carrer de Jesús.

Renovació de papereres
La instal·lació d’aquestes plaques a les papereres es realitza paral·lelament amb el pla de renovació periòdic que es porta a terme al conjunt de papereres de la ciutat. Durant l’any 2016 s’han retirat un total de 38 papereres que es trobaven en mal estat o deteriorades i s’han substituït per el mateix nombre de noves, mentre que s’han col·locat 20 papereres més de nova instal·lació en nous punts de Reus on no n’hi havia. El cost d’aquesta renovació de papereres es troba inclòs en el contracte vigent amb l’empresa concessionària del servei de neteja de la ciutat. A la ciutat existeix un total de 2.411 pape reres de set models diferents, una part de les quals es renova periòdicament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.