Reus es prepara per acollir diumenge la primera edició de la marató Ekiden

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus promou la primera edició de l’Ekiden Reus, una marató per relleus que se celebrarà el diumenge 2 d’abril a les 9:00h amb l’objectiu de consolidar-se en el calendari esportiu de la ciutat. Per aquesta edició, l’organització s’ha marcat l’objectiu d’assolir 50 equips participants, i ha definit un recorregut urbà de 2.000m que faci més atractiva la prova per als espectadors.

L’Ekiden Reus s’acull a les recomanacions de l’Associació Internacional de Federació d’Atletisme i els equips estaran formats per 6 components i amb una seqüència de distància a cobrir pels corredors de 7.195m, 5.000m, 10.000m, 5.000m, 10.000m i 5.000m.

La prova és disputarà amb les modalitats d’equips masculins, equips femenins i equips mixtes, amb 6 components del mateix sexe en les categories femenins i masculins i de un mínim de 2 esportistes de sexe contrari a la categoria mixta (2 homes i 4 dones, o 2 dones i 4 homes o 3 homes i 3 dones).

Les inscripcions per l’Ekiden resten obertes fins aquest el divendres 31 de març. Actualment ja hi ha 46 equips inscrits. Les inscripcions es poden formalitzar a la pagina web www.tretzesports.org

La regidoria d’Esports promou la cursa amb l’objectiu de fer créixer encara més l’oferta d’esport per a tothom. Compta amb l’organització de Reus Esport i Lleure i el suport i com a organitzador tècnic de Tretzesports, encarregat de la logística d’inscripcions i cronometratge entre altres.

Una cursa atractiva per als espectadors
L’Ekiden Reus esta concebuda com un esdeveniment esportiu fàcil de seguir per als espectadors. El circuit de 2.000m suposa un atractiu per al públic ja que permet un àmpli seguiment de la cursa i trenca la monotonia de curses en línea, generant un ambient esportiu, competitiu i festiu similar a les vistoses curses de cros o de pista.

Amb sortida i arribada a l’avinguda Sant Jordi, la cursa transcorrerà per l’avinguda Sant Jordi, la plaça de la Llibertat i el carrer de Gaudí. Un circuït tallat a la circulació i que estableix els punts dels relleus a la mateixa línia de meta, a la resta a la plaça de la Llibertat.

Una prova d’origen japonès
Es tracta d’una prova atlètica singular arribada des de Japó, que agafa el nom del terme japonès Ekiden, que combina els conceptes de “Estació” i “Transmetre”. Neix a Japó en 1917 i es va dur a terme durant tres dies entre l’antiga capital de Kyoto i la moderna capital de Tòquio, sobre una distància de 514 km, per celebrar l’aniversari del trasllat de la capital a Tòquio. La Marató Ekiden conserva la idea original d’aquella carrera japonesa. En l’actualitat, els millors Ekiden del món cobreixen la distància oficial d’una Marató, 42.195m.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.