Oferta d’activitats d’estiu de les Biblioteques de Reus

Les Biblioteques Municipals presenten com a novetat principal d’aquest estiu un Casal  per a infants de 6 a 12 anys, organitzat conjuntament amb la Regidoria d’Educació, i dins el seu projecte «Aventura’t» de l’Estiu Enriquit i inclòs a la proposta d’activitats #Reus365Estiu. Durant una setmana la canalla participant descobrirà el bo i millor de les biblioteques a través del joc i el foment de la curiositat, barrejades amb la lectura i altres dinàmiques de descoberta dels llibres i la informació. Un casal original i sorprenent que posa en valor la part més divertida de l’aprenentatge. Les inscripcions es fan a través de la plataforma inscripcions.reus.cat i es realitzarà la setmana del 12 i la del 26 de juliol.

També com a novetat, es mantindran els contes presencials de cada dimecres a la Biblioteca Central. Durant el mes de juliol seran contes caminats, petites rutes dins la ciutat a la descoberta de diferents elements que es descobriran a cada sessió. A l’agost, ens quedarem als jardins, gaudint de la meravellosa narradora Sílvia Palazón i la màgia de la seva expressió.

Altres novetats són les propostes realitzades amb el Casal de Joves «La Palma» i el seu projecte Planet Reus, dins el qual hi ha a la Biblioteca Central Xavier Amorós  cinc tallers intensius d’una setmana: Escriptura a 4 mans amb l’autora Marta Magrinyà, Escriptura creativa amb Meritxell Blay, Tardes terrorífiques de còmic amb Francesc Miguel i dos tallers de còmic, un per a infants i un altre per a majors de 18 anys. També a la Biblioteca Central es realitzaran tres sessions LP amb Joan Reig, Xavi Ciurans i Gemma Polo a partir del fons de vinils de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Finalment, i dins els actes de l’Any Bofarull, Jaume Massó conduirà l’activitat «Passos de Bofarull», els dijous d’agost. Una iniciativa que vol posar en valor els escenaris encara existents del temps de la família Bofarull i també il·luminar la ciutat que ja no existeix.

Per altra banda, es mantenen les iniciatives més emblemàtiques de l’estiu, com són les Biblioteques amb DO, Biblioteques Chillout i el Joc de lectura de l’estiu.

Biblioteques amb DO
Biblioteques amb DO és un projecte del Servei de Biblioteques de la Generalitat que marida diverses biblioteques de tot el país amb les DO de vi del seu territori. El cas de Reus està maridat amb la DO Catalunya, ja que les seves oficines estan a l’Estació Enològica de Reus. Des de fa 7 anys, els vespres dels dilluns de juliol ofereixen als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós, una activitat cultural maridada amb una o diverses copes de vi de la DO Catalunya i unes Avellanes de Reus.

La programació d’aquest juliol és un tast de diferents gèneres, que s’iniciarà el dia 5 de juliol a les 7 del vespre amb una acció de Safareig Poètic titulada «Jam Poètica: Ferrater i el suïcidi» i amb la col·laboració de l’Associació Gosar Poder. Es tracta d’un nou acte de la programació Pròleg Gabriel Ferrater durant el qual el poeta serà l’objecte d’aquest recital obert a la participació. Després d’una introducció que recollirà diversos testimonis sobre la seva relació amb el suïcidi, es donarà pas a la lectura de poemes seus, o bé d’altres poetes que puguin resultar connectats amb ell d’una o altra manera.

Els altres dilluns s’ha programat el 12 de juliol una conversa sobre vi i cellers del nostre territori amb Raquel Lacuesta, historiadora de l’art experta en patrimoni i en patrimoni del vi. Ha escrit diferents llibres que exploren la relació entre arquitectura i el patrimoni industrial, evidentment també la dels cellers. Gran coneixedora de Gaudí i Cèsar Martinell. Premi Nacional de Cultura.

El dia 19 un espectacle «Dionís nu», una peça teatral transmèdia que és una interpretació lliure de la vida del Déu Dionís i finalment el dia 26 una acció literària organitzada per la mateixa DO Catalunya.

Biblioteques Chillout
El cicle Biblioteques Chillout es realitzarà també a la Biblioteca Central els dilluns d’agost. La programació ha estat a càrrec de Jordi Sugranyes que ha propost les següent actuacions:

  • Dilluns 2 d’agost 7 de la tarda:  Ariel Santamaria i la Banda del Dr. Juantxi

L’ex regidor juantxi de l’Ajuntament de Reus, Ariel Santamaria, a la veu i guitarra, acompanyat de la seva banda del Dr Juantxi, presentarà les cançons del seu darrer doble cd “Cançons RTV”.  L’àlbum que està inspirat en la ciutat de Reus, mostra a la seva portada multitud de personatges il·lustres.

  • Dilluns 8 d’agost 7 de la tarda: Paula Fitzz

La cantant reusenca Paula Fitzz amb el cantant i productor musical Cristian Borys s’endinsaran a les seves composicions de ritmes jazzístics, amb referències al funky, acid jazz i neosoul.  Presentaran el seu primer Ep “Songs l’d cry you to”, un treball que parla d’amor, ruptura, resiliència i sexe.  També un petit tastet del seu pròxim àlbum.

  • Dilluns 16 d’agost 7 de la tarda: El Cantante del Greco

És un espectacle de blues rock interpretat a l’estil dels homes orquesta dels anys seixanta i setanta als Estats Units.  Diferents guitarres, harmònica, bombo, pandereta, i per suposat, la veu. Tot tocat simultàniament en un espectacle que trenca amb els “clitxés” del que és un espectacle acústic.  El Cantante del Greco interpretarà temes propis, algun d’inèdit, tant els que va fer amb la formació Doble Rombo, com els que presenta en el seu últim disc.

  • Dilluns 23 d’agost 7 de la tarda: La Tortuga que nunca tuve

Amb components afincats al Baix Camp i el Tarragonès, La Tortuga que nunca tuve presenten el seu darrer àlbum d’estudi “La Bici d’Hoffmann”.  Aquesta jove formació reivindica el pensament crític, tot promovent nous estils musicals.  Barregen el rap, la música electrònica i la rumba.

Joc de Lectura d’estiu
L’activitat estrella de lectura de l’estiu és el Joc de lectura, aquesta vegada basada en el joc en totes les seves versions: jocs de taula, jocs tradicionals, jocs de rol, jocs realitzats amb materials de la natura, i acompanyada d’activitats i tertúlies que donen punts alhora d’anar superant diversos reptes durant tot l’estiu.

Donarà el tret de sortida el Peret Ganxet el dimecres 16 de juny i es clourà per la Festa Major de Misericòrdia.

Les tardes d’estiu de la Biblioteca Pere Anguera participen d’aquesta activitat amb el suport de diversos col·laboradors: Biel Pubill, col·leccionista de jocs i autor de diversos llibres, L’Associació Joc i Rol, L’associació de Bitlles que organitzarà un campionat durant el mes d’agost i Scrabble que dinamitzarà un parell de tardes.

Finalment, el projecte ALTA VEU ens aproparà als grans lectors i amb la col·laboració de Gent Gran, dues sessions extraordinàries de «Fem memòria» el dia 8 de juliol i una altra el dia 22 de DiariClub, la tertúlia d’actualitat basada en la lectura de la premsa.

Totes les activitats són d’inscripció obligatòria a la plataforma que recull totes les activitats que ofereix la ciutat per aquest estiu amb el lema «Reus 365» a inscripcions.reus.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.