“El Montalt”, per Ester Borràs Giol

La Serra del Montalt, situada entre els termes de Capçanes i Tivissa, és una muntanya gairebé oblidada per bona part dels excursionistes. És ben petita, però s’hi pot accedir per fins a cinc senders diferents, tres d’ells canals. En aquesta proposta pujarem per una de les canals i baixarem pel camí més senzill, el dels Avencs.

L’aproximació la realitzarem seguint el GR 7 al seu pas pel barranc de la Font Gran i la Portella de Montalt, ocupada pel rastre d’una antiga gran carbonera. Des de la Portella baixarem una mica fins a trobar el trencall de la Canal del Mano, per on ens enfilarem sense treva (i amb grimpada inclosa) cap a la Punta Nord del Montalt (762 m). Si fa bon dia, tindrem vistes cap a tot el muntanyam que s’estén fins als Ports.
Continuarem l’excursió cap a la Punta Sud (749 m), on hi ha el vèrtex geodèsic i des d’on ja podem veure la barrancada
per on després tornarem. Baixarem pel sender anomenat dels Avencs o de les Solsides: tot i ser un camí fàcil, cal anar en compte on es posen els peus, precisament per les obertures dels avencs. Arribem al collet de Montalt, on s’erigeixen dos solitaris molins de vent. Seguim en direcció al corral de la Mafla i continuem baixant pel barranc del mateix nom tot caminant per un agradable sender. En una cruïlla amb pal indicador, ens dirigirem cap a la dreta. Tocarà pujar pel caminet del Mas de Castellnou fins que arribarem a la Portella del Montalt altra vegada. Des d’aquí ja és tot baixada fins al punt d’inici.

Ester Borràs Giol

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142
secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.