Orquídies a les Muntanyes de Prades

Ester Borràs Giol

Ja us hem proposat més d’un cop anar a observar la flora de les nostres muntanyes més properes. I és que la primavera és una època ideal, la majoria de plantes floreixen i les flors són una part que ajuda especialment a identificar-les. 

Aquest cop, descobrirem algunes orquídies a les Muntanyes de Prades. Orquídies? Sí. Però no espereu veure les exhuberants espècies que venen a les botigues, totes exòtiques. Les nostres orquídies, com a la resta d’Europa i de l’arc mediterrani, són petitones, però igualment boniques, potser més i tot, ja que n’hi ha de formes i colors ben variats, com per exemple l’Ophrys speculum. 

La majoria d’orquídies de Catalunya surten entre els mesos de març i agost. Al febrer se’n pot trobar alguna de primerenca i només n’hi ha una que surti a la tardor. Enguany, que venim d’una sequera prolongada, serà més difícil trobar segons quins exemplars, però n’hi ha que, any rere any, surten, malgrat les condicions adverses. 

A les Muntanyes de Prades, alguns dels llocs on tenim més possibilitats de veure’n són a prop d’Arbolí i a la zona de Castillejos. Val la pena anar-hi acompanyat d’algú que en sàpiga, i aquest abril, el GEPEC ha organitzat una sortida per observar-ne mentre us expliquen les seves particularitats. 

I recordeu, les flors no es cullen, només es miren i fotografien!

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat 

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.