Palmarès del Festival Psicurt

El Psicurt amb més curtmetratges presentats a concurs ja té guanyador: «Stanbrook», del director Òscar Bernàcer. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el director tècnic del festival, Jaume Descarrega, li van entregar el guardó i una estatueta durant la gala de clausura que es va celebrar aquest diumenge al Teatre Bartrina de Reus.

El jurat del festival, format per quatre experts de l’audiovisual (Pedro Solís, Susan Béjar, Josep Maria Grau i Albert Manich) i quatre de la psicologia (Mònica Algueró, Pilar Mateos, Anna Maria Cunyat i Josep Maria Alcañiz) va atorgar el premi a «Stanbrook» per la gran qualitat tècnica i artística, l’emocionalitat que desprèn i la vigència de la temàtica, ja que dibuixa un pont fantàstic entre el passat i la situació actual de la immigració. És un curtmetratge que tracta sobre les persones que han de fugir del seu país, la desesperació i la humanitat.

La cerimònia de clausura va acabar amb els parlaments de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona i vicealcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó, i la consellera de Serveis socials, Cultura i Festes de l’ajuntament de Tarragona, Inés Solé. Durant l’acte es va anunciar que el Psicurt celebrarà la vuitena edició l’any 2023.

La gala de clausura del Psicurt va comptar també amb la presència, del regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens; la subdirectora de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya, Anna Bocio; la consellera de Feminismes, LGTBIQ+, Salut Pública, Domini Públic i Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó; la vicepresidenta del Consell Professional i vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) i membre del jurat del Psicurt, Mònica Algueró, i el defensor del col·legiat a la Delegació de Tarragona del COPC, Oriol Verdú.

Els premis atorgats per les diferents autoritats van ser els següents:

Secció Ficció

1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció, 1.200 € i estatueta: «Stanbrook», d’Òscar Bernàcer.

2n Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció, 800 € i estatueta: «Imposible decirte adiós», de Yolanda Centeno.

3r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge de Ficció, 400 € i estatueta: «Sopa de lletres», de Francesca Català.

Secció Documental

1r Premi Psicurt al Millor Curtmetratge Documental, 1.200 € i estatueta: PREMI EX AEQUO: «L’art de l’antídot», d’Aina Palomer (600 € i estatueta) i «L’Alfonso ja no viu aquí», de Dani Planas i Alejandro Fabbri (600 € i estatueta).

Secció Educurt

1r Premi Educurt, 600 € i estatueta: «Ella», de l’IES Pedro de Luna de Zaragoza.

2n Premi Educurt, 300 € i estatueta: «Essència», de l’IES Martí i Franquès de Tarragona.

Secció Educurt Exprés

Premi Universitari i Escoles de Cinema, 500 € i estatueta: desert.

Premi ESO, BAT i Cicles Formatius, 500 € i estatueta: desert.

Premi del Públic a Millor Curtmetratge

1r Premi, 500 € i estatueta: Xoves de comadres, de Noemí Chantada.

El premi a millor curt documental es va repartir entre dues peces d’excel·lent qualitat artística i narrativa que van fer impossible que el jurat en triés només una. D’una banda, «L’art de l’antídot», que explica la història d’un home que, a través de la fotografia, autogestiona el seu trauma i recupera la seva memòria i la seva identitat. I, de l’altra, «L’Alfonso ja no viu aquí», de Dani Planas i Alejandro Fabbri, la història d’un home amb una patologia mental que és desnonat enmig del confinament, que tracta sobre l’estigma, la solidaritat i la manera de vincular-se de l’ésser humà.

A més, el públic va atorgar el seu premi, mitjançant les votacions després de cada passi al llarg dels tres dies de festival, a «Xoves de comadres», un homenatge a les cures i la importància que tenen en la vida de les persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.