Palmarès del Festival REC 2022

El REC 2022 anuncia els guanyadors. Els membres dels diferents jurats ja han avaluat les pel·lícules de la competició Opera Prima, la que aporta caràcter diferencial al Festival, ja han emès el seu veredicte, que ha donat com a guanyadora el llargmetratge TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS, de Valentina Laurel. La pel·lícula ha rebut el Premi a Millor Pel·lícula (Jurat Internacional i Jurat Cineclubs).
D’altra banda, 21_PARAISO, el relat intimista i personal d’una parella, explicada en 21 pla seqüències i rodada en 16 mm, que signa Néstor Ruiz Medina s’ha endut les mencions especials del Jurat Internacional i Jurat Jove. Un altre llargmetratge emocional i preciosista com és AFTERSUN recull el premi del Jurat Jove i la menció del Jurat Cineclub.
Per últim, el Premi del Públic de l’edició d’enguany ha recaigut en THE ORDINARIES. La faula distòpica que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics i que compta amb la direcció de Sophie Linnenbaum ha estat la més valorada pels espectadors.

Aquests són els veredictes emesos per cada jurat:

Valoració del Jurat Internacional
Premi del Jurat internacional: TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS
El jurat considera que el llargmetratge TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS, de Valentino Maurel, ha d’endur-se el guardó per la subtilesa amb la qual tracta temes tan coneguts com la violència intrafamiliar i l’abús sexual i psicològic.
Menció especial: 21_PARAISO
En aquest cas, el jurat ha posat en relleu de la pel·lícula 21_PARAISO, de Néstor Ruiz Medina, per la seva capacitat de narrar una història quotidiana a través de 21 fragments de realitat, capturant l’imaginari d’una generació.

Valoració del Jurat Cineclub
Premi Jurat Cineclub: TENGO SUEÑOS ELÉCTRICOS
Els membres del jurat han considerat la capacitat de la pel·lícula per abraçar la violència des d’una omnipresència narrativa i formal. D’altra banda, també destaquen la capacitat del film per acompanyar l’evolució del relat amb el trànsit que efectua la protagonista de l’adolescència a l’edat adulta i per tractar la violència des d’una omnipresència narrativa y formal.
Menció especial 1: AFTERSUN
La menció especial recau en AFTERSUN de Charlotte Wells, per crear un relat basat en els meandres de la memòria que desafia la narrativa convencional.


Valoració del Jurat Jove
Premi Jurat Jove: AFTERSUN
El jurat ha reconegut la pel·lícula AFTERSUN, de Charlotte Wells i la seva capacitat de diferenciar-se de l’oferta dirigida a joves. A més a més, el jurat destaca la tasca de la directora de transmetre la sensació de nostàlgia com si fos de l’espectador, encara que el públic no l’hagi viscut personalment.
A través de les llums, color i composició dels plans, la pel·lícula capta molt bé la innocència de l’estiu, la infància i les noves experiències i també mostra el contrast que diferencia els dos personatges principals. Tot i que pot semblar una història simple, hi ha una dificultat de transmetre aquest missatge de manera no explícita.
Menció especial: 21_PARAISO
En aquesta ocasió, les integrants del jurat han tingut en compte els aspectes artístics de la pel·lícula, que mantenen atent a l’espectador des del primer fins a l’últim minut. La fotografia aconsegueix recordar cada escena com un quadre, que demostra com han aconseguit treballar i jugar amb la llum, els colors, els plànols, per aconseguir una ambientació única.

Premi del Públic
Premi Jurat Cineclub: THE ORDINARIES
Els espectadors de l’edició d’enguany del Festival han guardonat amb el Premi del públic al llargmetratge THE ORDINARIES. D’aquesta manera es reconeix la proposta de la directora alemanya Sophie Linnenbaum, que basteix un univers fílmic ple de detalls i amb una posada en escena on tot és benvingut: des d’escenes que ens duran des dels musicals clàssics fins a elements de thrillers distòpics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.