Palmarès dels Premis Vinari 2022

Els Premis Vinari van donar autonomia al concurs dels vermuts perquè veia que any rere any hi havia no només un interès creixent pel producte sinó també un major nombre de cellers que s’animaven a embotellar-ne noves referències. De la primera edició a la d’enguany han passat ja vuit anys, i en aquest temps el certamen ha vist com s’incrementava la participació, així com la diversitat de productes elaborats de punta a punta del país.

Els Vinari han acompanyat aquest procés escoltant les necessitats del sector i adaptants’hi, sempre mantenint intacta l’essència del certamen que és la de visibilitzar i prestigiar l’elaboració de vermut català aquí i a fora. Enguany, seguint una tendència iniciada al 2021, tots els vermuts han estat doblement avaluats, d’una banda per un jurat professional i de l’altra pel consumidor i públic final, que acaba sent en definitiva qui en gaudeix en moments d’oci i acompanyant l’aperitiu.

La gala de lliurament dels premis Vinari 2022 ha tingut lloc aquest migdia a Vermuts Rofes i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès, i Ramon Roset, director dels Premis Vinari, a més d’altres regidors del consistori. 

Enguany, els vermuts que han rebut una millor puntuació i per tant s’enduen una de les medalles de l’edició són:

El Vinari Gran Or 2022 és per a: Dos Déus Origin Red, de Priorat B&D Lab.

En la categoria de Vermuts Blancs

• Vinari Gran Or: Iris Blanco, del celler De Muller

• Vinari d’Or: Vermut Myrrha Blanco, de Vermouth Padró

• Vinari Plata: Miró Blanc, de Vermuts Miró

En la categoria de Vermuts Negres o Vermells

• Vinari Gran Or: Remeier Negre, de Maieutiké Winery

• Vinari d’Or: Olave Rojo, d’Olave Vermouth

• Vinari de Plata: Terrània Essential, de Distribucions Portet

En la categoria de Vermuts Reserva

• Vinari Gran Or: Dos Déus Origin Red, de Priorat B&D Lab

• Vinari d’Or: Antich Reserva ECO, de Maieutiké Winery

• Vinari de Plata: Padró & Co. Rojo Amargo de Vermouth Padró

En la categoria de Vermuts Innovadors

• Vinari Gran Or: Caràcter, de la Cooperativa Tres Cadires

• Vinari d’Or: El Bandarra al Fresco, de Casa Virgili

• Vinari de Plata: Miró Orgànic Reserva, de Vermuts Miró

D’altra banda, també s’ha premiat la part visual i estètica de l’ampolla amb el Premi Vinari Gràfiques Varias a la millor etiqueta de vermut, que en aquesta edició de 2022 se’n va per a l’Egarenca, de Celler Díaz.

Concurs de llarga tradició i suports estratègics
Els Premis Vinari dels vermuts catalans neixen l’any 2015 per visibilitzar i prestigiar la producció vermutera de Catalunya.

El concurs s’ha anat consolidant de la mà de diverses entitats públiques i privades, entre les quals, la ciutat de Reus, el suport i patrocini de Sanmy–Geiser, que faciliten antics sifons de la seva col·lecció per convertir-los en guardons, Euroselecció Riedel, copa oficial del concurs, i Gràfiques VARIAS, que permeten identificar amb medalles adhesives aquells vermuts premiats en cada edició.

Els Vinari de vermuts també compten amb la col·laboració dels Ajuntaments de Palamós, Cambrils, els Mercats de Terrassa, Patates Piqué, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Pulltex i les Associacions Catalanes de Sommeliers i Enòlegs.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.