‘Paradigmes’, nova proposta artística de la ciutat

La ciutat de Reus incorpora a partir d’aquest 2022 a l’activitat cultural de la ciutat el nou cicle Paradigmes com a resultat de la col·laboració entre el Bartrina Territori Creatiu i Cal Massó i amb la voluntat de mostrar al públic diferents maneres de veure i entendre un mateix autor o concepte, sota la mirada d’una nova proposta artística contemporània i multidisciplinar.

Per a l’any 2022, coincidint amb la commemoració de l’Any Ferrater, s’ha pensat dedicar el cicle a l’efemèride i s’ha batejat com a “Paradigmes amb Gabriel Ferrater”. El desenvolupament de cada proposta vindrà de la mà d’artistes del territori i seran posades en escena de petit format i temps limitat. En aquest primer semestre hi intervenen Zoraida Roselló, Gerard Marsal, Georgina Llauradó, Maria Bravo, Francesc Cerro i Iban Beltran.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que l’objectiu d’aquesta nova proposta que es coordina des de ReusCultura és “fomentar el talent, donant suport als creatius del territori; la diversitat creativa, oferint-los un marc per mostrar les seves propostes; la contemporaneïtat, amb noves formes d’expressió artística; la col·laboració, entre artistes i creadors, i finalment, la creació de nous públics”.

Aquest nou cicle cultural està pensat per desenvolupar-se durant tot l’any i periòdicament s’aniran descobrint els diferents artistes que hi prenen part que s’expressarà a través d’un treball escènic diferent. Paradigmes neix amb voluntat de continuïtat.

La programació

Paradigmes s’inicia el dia 10 de febrer a Cal Massó amb Zoraida Roselló, que presentarà “Que no passi res”. Al cap d’un mes, el dia 10 de març, Gerard Marsal proposa la “R muda”. El dia 7 d’abril serà el torn de Georgina Llauradó, amb el muntatge “Paisatge Ferrater”.

El dia 5 de maig Maria Bravo presentarà “Poemes descartats” i el dia 19 de maig, Francesc Cerro-Ferran estrenarà “Rafael Gribreter Orlés, l’ombra del mamut”. El darrer espectacle programat serà el dia 2 de juny i és una proposta d’Iban Beltran, titulada “Les dones i els dies d’avui”, que es durà a terme amb els alumnes de l’IES Gabriel Ferrater.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.