Pel Marquesat de Tamarit, Ester Borràs Giol

Pel Marquesat de Tamarit, Ester Borràs Giol
Fotografia d’Albert Ortega

Aquesta excursió, força agradable sota el sol hivernal, transcorre per l’històric Marquesat de Tamarit tot combinant paisatge, natura i patrimoni. Comencem des de la platja de Tarragona resseguint un bonic camí de ronda que, trampejant el rocam i la sorra, ens portarà fins a Tamarit. Aquesta antiga població medieval destaca per l’edifici del castell, ara restaurant especialitzat en la celebració d’esdeveniments, però que al s. XI operava com a duana i al XIV de baluard defensiu.

Seguim per la platja fins a la desembocadura del Gaià, divisòria dels termes de Tarragona i d’Altafulla, i continuem costejant pels rocams i la platja del Canyadell fins al far de la Punta de la Galera, ja a Torredembarra. Aquesta població encara conserva l’antiga torre de defensa que li dóna nom i llueix un castell d’estil neoclàssic, actualment seu de l’ajuntament.

Abandonem Torredembarra pel portal de les Padrines i agafem el camí d’Altafulla, a on arribarem després de pujar a l’ermita de Sant Antoni. A Altafulla tindrem ocasió d’admirar el conjunt arquitectònic de la Vila Closa amb el castell dels Montserrat i l’església de Sant Martí.

Tot seguit agafem el camí de Ferran, travessem el riu Gaià i arribem a aquesta població. La torre de defensa original es va convertir en castell (gòtic renaixentista) quan es va incorporar al Marquesat. Només se’n pot gaudir de fora, ja que és una casa particular.

Finalment, ja de tornada cap a la platja de la Mora, passarem per la pedrera del Mèdol (d’origen romà), ens endinsarem pel bosc de la Marquesa i arribarem a la torre de la Mora, baluard defensiu als segles XVI i XVII contra els pirates barbarescs.

GEPEC
Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.