Planet Hivern 2024

El Casal de Joves presenta les activitats del Planet Hivern 2024, un conjunt de propostes fetes i pensades per joves en les quals es recullen activitats educatives i divertides per als mesos de febrer i març. Es tracta d’una oferta d’oci i lleure saludable per a joves dels 12 als 20 anys principalment.

L’oferta del Planet Hivern forma part del Planet Reus, un projecte que es fa en coordinació amb la regidoria de Salut i esports, que té com a objectiu treballar en els espais d’oci i lleure dels joves per tal d’oferir a través de la comunitat una oferta saludable, divertida i de qualitat per a tothom; afavorint el desenvolupament d’habilitats i competències per a la vida a través de la participació dels joves en aquests espais i afavorint elaquests espais d’oci com espais de socialitazió saludables, segurs, integradors i divertits per als i les joves.

Dins d’aquesta programació destacar que hi ha activitats pensades a l’entorn de Carnaval, durant el mes de febrer, com la JoveReusFest de Carnaval, una festa per joves menors d’edat d’institut i un taller per aprendre maquillatge de fantasia i les activitats vinculades al 8 de març, dia internacional de les dones amb un Taller d’autodefensa feminista dirigit a noies i un taller d’elaboració de pancartes feministes.

A banda d’aquestes activitats destacar la Jornada d’informació i orientació acadèmica «De Tu a tu» organitzada pel Servei de Treball i orientació acadèmica de l’Oficina Jove del Baix Camp, les tècniques de Suport a l’ocupació juvenil, el Pla educatiu d’entorn i la URV.

Aquest és una jornada d’informació i orientació sobre estudis universitaris que es poden cursar a la URV, adreçades a joves que estan cursant 1r o 2n de BAT als diferents centres educatius de secundària de Reus perquè puguin preguntar dubtes sobre els diferents graus, itineraris o la vida universitària directament a estudiants que ja estan cursant aquests estudis.

El canvi d’etapa educativa molts cops genera en els estudiants molts dubtes i inquietuds difícils de gestionar. Per aquesta raó, la jornada pretén oferir un espai de diàleg on els/les estudiants puguin respondre en primera persona qualsevol dubte o neguit dels joves que estan en aquesta etapa de decidir què estudiar.

Al matí la jornada està destinada a centres educatius i visites concertades en grup i a la tarda serà està  obert perquè puguin venir joves o famílies a nivell individual.

El regidor de Joventut, Daniel Marcos, ha explicat que “en aquesta programació, com a novetat, també es comencen a programar activitats a la Zona Sud de Reus, amb el segell #SerJoveReus Zona Sud, de moment al Centre Cívic Migjorn amb la voluntat de començar a dinamitzar aquella zona amb la mirada posada en tenir un equipament per a joves en aquesta zona de la ciutat”.

La programació
Taller mural participatiu

Des del Casal de Joves la Palma oferim un taller per elaborar un mural participatiu a l’entrada del Roserar de Mas Iglesias, coincidint amb la reinaguració despres de les millores realitzades. Aquest taller estarà dinamitzat per l’artista Gasic Painter.

Dia: diumenge 4 de febrer

Hora: de 10:30 a 14 h

Edat: per a tots els públics

Lloc: A l’entrada del parc del Roserar Pla del Canal (Mas Iglesias)

Preu: Gratuït

Taller de maquillatge de carnaval

Descobreix com es realitza un maquillatge de fantasia i sigues el que va millor maquillat aquest Carnaval.

Dies: 5 i 7 de febrer

Hora: de 17:30 a 19 h

Edat: De 12 a 20 anys

Lloc: Casal de Joves la Palma

Preu: Gratuït

JoveReusFest CARNAVAL

Festa de disfresses a la Palma per a joves nascuts el 2008, 2009 i 2010

Dia: divendres 9 de febrer

Hora: de 19 a 22 h

Lloc: La Palma (c. Ample, 75)

Entrada: 3 €. Inclou got + consumició. Cal entrar disfressat. Música, premis i activitats. Festa lliure d’alcohol i de fum. Caldrà ensenyar el DNI a l’entrada

Entrades a partir de divendres 26 de gener a les 16 h. En línia a: https://inscripcions.reus.cat/jovereusfestcarnaval. Físicament a: El Racó de la Palma de dimecres a dissabte a partir de les 18:30 h. Organitza Casal de Joves la Palma i AMCA

De tu a Tu. Jornada d’orientació acadèmica entre estudiants

De tu a tu és una jornada d’orientació acadèmica entre estudiants. Al “De tu a tu” podràs parlar directament amb alumnes que estan cursant els estudis que t’interessen i així podràs preguntar tots els dubtes que tinguis sobre les possibles sortides acadèmiques que tens al teu abast i que t’agradaria fer.

Dia: 20 de febrer

Hora: de 16 a 18 h

Lloc: La Palma

Edat: A partir de 16 anys

Gratuït

Taller defensa personal mixta. #serjovereus Zona Sud

Taller on aprendre tècniques de defensa personal davant una agressió. Cal portar roba còmoda.

Dia: 21 de febrer

Hora: 20:30 h

Lloc: Centre Cívic Migjorn

Edat: a partir de 14 anys

Gratuït

Gincama online de Sexualitat

Ho sabem tot sobre la sexualitat? En aquesta gimcana de salut sexual en línia posarem a prova el vostre coneixement. Esteu llestos per a desbloquejar el primer nivell en coneixements sobre salut sexual?  Amb activitats interactives i preguntes desafiadores, aquesta gimcana no sols serà informativa, sinó també molt divertida!

Recordeu que aprendre sobre sexualitat és un viatge continu, i aquesta gimcana és només el començament! A més que…Participar té premi!

Dia: 28 de febrer

Hora: 10h a 14h 

Lloc: IG @joventutreus

Edat: A partir de 14anys 

Gratuït

Organitza: PJAS, Punt Jove d’atenció a les sexualitats

Netegem el nostre entorn. #serjovereus Zona Sud

Recollida conscient de deixalles a les immediateses del Centre Cívic Migjorn, a la zona sud de Reus.

Dia: 28 de febrer

Hora: 17 h

Lloc: Immediateses del Centre Cívic Migjorn

Edat: a partir de 14 anys

Gratuït

Activitat coorganitzada amb l’entitat Al Camp Residu Zero

Vídeo PITCH

Preparació i gravació d’un vídeo pitch en 3 minuts. És una presentació breu i concisa en la qual presentes el teu perfil professional a les empreses on vols treballar.

Dia: 29 de febrer

Hora de 17 a 19 h

Lloc: Casal de Joves la Palma

Edat: de 16 a 30 anys

Gratuït

Organitza: Suport a l’Ocupació Juvenil i Servei de Treball

Taller postural per a persones que toquen la bateria

Toques la bateria? T’agradaria millorar la teva tècnica, el teu so i evitar lesions? En Pepo Busquets, percussionista amb molts anys d’experiència com a músic i com a docent, ha creat un mètode pràctic i eficaç que et pot ajudar.

Hem organitzat aquest taller de dues hores en què descobriràs com perfeccionar la teva manera de tocar per convertir-te en un músic més concentrat, feliç i efectiu, alhora que evites problemes físics i lesions derivades de tocar la bateria. Treballant dins la teva música preferida, cercarem l’opció ideal perquè el teu aprenentatge sigui eficient i divertit.

Aprendràs com ajustar els teus pedals perquè t’ajudin a millorar i entendràs que una postura correcta no és només qüestió de salut, sinó que és també la millor eina per millorar de manera ràpida i definitiva.

Dia: divendres 1 de març

Hora 17 a 19 h

Lloc. Bucs d’assaig

Edat: a partir de 13 anys

Gratuït

Organitza: Bucs d’assaig del Casal Joves

«I Feel good»

Què podem fer per sentir-nos millor i aprendre a gestionar les nostres emocions?

Moltes vegades el nostre estat d’ànim depèn de com gestionem aquelles emocions que no ens fan sentir bé.

Farem un tomb per les emocions i veurem de quines eines disposem per al benestar emocional propi.

Dia: dimarts 5 de març

Hora: 17 h

Lloc: Casal de Joves La Palma

Edat: de 14 a 20 anys.

Gratuït

Organitza: Emotiva’t, servei d’acompanyament emocional per joves

Taller d’autodefensa feminista

Taller d’autodefensa feminista per facilitar l’empoderament de les dones, trencant estereotips sobre la nostra debilitat i vulnerabilitat. Es tracta d’un taller on aprendre a usar el nostre cos i a percebre l’espai de manera estratègica i poder reaccionar en cas d’agressions físiques o verbals. Vine amb roba còmoda.

Dies: Els dimarts 5, 12 i 19 de març

Hora: 19 a 21 h

Lloc: La Palma (Sala Polivalent)

Edat: de 14 a 25 anys

Taller només per a noies

Gratuït

Taller de pancartes feministes

Taller per preparar material per a la manifestació feminista del 8M, mentre es parla sobre teoria feminista i es resolen dubtes sobre el feminisme interseccional.

Dia: 6 de març

Hora: de 17 a 19 h

Lloc: Casal jove de la Palma

Edat: +12 anys??

Gratuït

Organitza: PJAS – Punt Jove d’atenció a les sexualitats

Presentació del llibre “Esas cosas que nos pesan” i “Durante la tormenta”

Occimorons presenta i signa el seus llibres “Esas cosas que nos pesan” i “Durante la tormenta”

Un llibre necessari que posa en valor la importància de la salut mental. Una reivindicació que l’accés a l’ajuda professional hauria de ser un dret i no pas un privilegi. Una veu que és la dels joves de tota una generació.

Dia: 13 de març

Hora: 19h

Lloc: Biblioteca Central Xavier Amorós

Gratuït

Voluntariats i Camps de Treball: descobreix una nova forma de conèixer món

Realitzar Voluntariats Europeus i Camps de Treball Internacionals facilita viatjar, conèixer projectes molt interessants, joves d’altres països i practicar idiomes. Vine a la xerrada i prepara’t per a l’estiu.

Dia: 13 de març

Hora: 17:30 a 19 h

Lloc: Casal de Joves La Palma

Edat: de 17 a 30 anys

Gratuït

Organitza: Servei de Mobilitat Internacional i SIJ Oficina Jove del Baix Camp

Ets el que beus #serjovereus Zona Sud

Conscienciació sobre els efectes que produeix l’alcohol a l’organisme i alternatives de consum.

Dia: 20 de març

Hora: 18:00 h

Lloc: Centre Cívic Migjorn

Edat: a partir de 14 anys

Gratuït

Activitat coorganitzada amb Salut Pública

Espais Joves
Espai de trobada on podreu jugar, compartir, fer treballs amb altres joves. Tens tres espais disponibles a la ciutat. I tot de forma gratuïta.

Espai Jove Llevant

Dilluns i dimecres de 16.30 a 20 h

Edat: 11 a 14 anys

Espai Jove Migjorn

Dilluns i dimecres de 16.30 a 20 h

Edat: 11 a 14 anys

Espai Jove la Palma

Dimecres de 17 a 19 h

Edat grup petits: 11 a 14 anys

Grup grans: 14 a 17 anys

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.