La plantació de nou arbrat millora la zona verda del parc del Ferrocarril

La plantació de nou arbrat millora la zona verda del parc del Ferrocarril

La regidoria de Via Pública ha plantat 17 nous arbres al parc del Ferrocarril, amb l’objectiu d’ampliar la zona verda i millorar l’aspecte general del parc, especialment de les zones assolellades. Concretament, s’han plantat celtis australis i morus alba fruitless; i l’actuació s’ha portat a terme amb la millora del sòl estructutural, donat que alguns dels arbres plantats en aquest espai no s’han adaptat a les condicions de compactació del sòl.

Els treballs de millora del parc també inclouen una nova jardinera amb travesses, cedides per l’Associació Amics del Ferrocarril. Aquest petit espai es construirà a tocar les vies del trenet, i ressaltarà l’aspecte de l’estació de Misericordia del petit ferrocarril.

El cost de la inversió és de 14.613,06 euros, i l’Ajuntament ha adjudicat els treballs a l’empresa Urbaser.

111.000 euros en millora de la jardineria
Paral·lelament, l’Ajuntament de Reus ha obert concurs públic per adjudicar el contracte de diverses actuacions de jardineria a la ciutat. El preu de licitació del contracte és de 111.388,94 euros. Les accions previstres són les següents:

  • Enjardinament de la vorera Est del encreuament entre l’avinguda Tarragona i el carrer Argentina. Es millorarà la vorera de la zona est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer Argentina. En aquest indret ja estan enjardinades la plaça central i les voreres i espais lliures a l’entrada del Tecnoparc, actualment en mal estat i sense cap ordenació de la vorera.
  • Remodelació i millora de la zona verda de la plaça Sagrada Família amb carrer Girona. Creació d’una jardinera per protegir un arbre exemplar de l’espècie Ceratonia siliqua Reposició d’arbusts morts o en mal estat. Plantació de reposició, planta arbustiva per subjectar els talussos. Creació d’un sistema de drenatge per evacuar l’aigua de la zona de jocs. Instal·lació d’un nou sistema de regatge.
  • Nova plantació d’arbrat a diversos carrers de la ciutat de Reus. Amb la present actuació es pretén fer una nova plantació d’una part (100 unitats) dels arbres a les voreres de la ciutat.
  • Enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I. En la primera fase es pretén substituir i restaurar l’arbrat d’ombra de grans dimensions que es envellit i poden representar un perill. També modificar les plantacions arbustives i de entapissats en mal estat, adaptant-les a una jardineria mes sostenible i de fàcil manteniment. El sistema de regatge obsolet, obstruït i malmès per l’ús, es substituiria per un de molt mes eficient i actualitzat.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.