‘Please don’t smile’ de Frank Horvat 

Castell de Vila-seca

Coincidint amb el 90è aniversari del fotògraf, Antoni Vila Casas, president de la Fundació i gran admirador de Frank Horvat –l’any 2001, la Fundació Vila Casas va presentar ‘Homenatge a Catalunya’–, li va voler retre un homenatge i, plegats, van concebre la present exposició que es va celebrar al Museu de Fotografia Palau Sol terra l’any 2018. Us convidem, doncs, a deixar-vos seduir per l’enregistrament fotogràfic de Frank Horvat, un creador polièdric, de mirada culta, que va trencar les regles del joc per adaptar-se al seu temps; un creador que va tenir l’encert d’ ‘humanitzar’ el món sofisticat de la moda al qual s’hi dedicà amb un gran reconeixement internacional. 

Frank Horvat (Abbazia, 1928 – París, 2020) va mostrar des de ben petit que sabia seguir els seus instints i posar límits allà on el seu esperit crític l’hi dictava, fins al punt d’abandonar una de les seves prematures passions, la poesia, per un excés d’autoexigència. Fill de metges, va néixer l’any 1928 a Abbazia (aleshores Itàlia i actualment Croàcia), però va viure a diversos països durant la seva infantesa i adolescència (Itàlia, Suïssa i França). Aquesta circumstància li va permetre conèixer diferents entorns culturals i dominar una gran varietat d’idiomes. Un enriquiment que, juntament amb el seu innat olfacte aventurer i un ambient familiar força intel·lectual, va contribuir a fer que aquella criatura inquieta i eixerida desenvolupés una gran sensibilitat en l’àmbit visual. 

Lletres, vivències i somnis es barregen a la retina de Frank Horvat per crear composicions que ens porten al seu món imaginari, entre la realitat i la ficció. Gràcies a elles podem gaudir dels detalls de les èpoques en què visità diferents capitals europees i altres d’arreu, així com percebre tota una personalitat creativa, amable i inquieta darrere la càmera, que és com una extensió del seu cos.

Més informació: 

Castell de Vila-seca Carrer del Castell, 38

977 376 300

info@castellvila-seca.cat

www.castellvila-seca.cat

www.fundaciovilacasas 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.