El pregoner de la festa del 30 d’Octubre

El pregoner de la festa del 30 d’Octubre

L’exconseller d’Interior Jordi Jané, ha estat l’encarregat d’encetar amb un pregó la festa que commemora la segregació de la capital de la Costa Daurada

Salou va encetar ahir al vespre oficialment la festa del 30 d’Octubre amb un pregó a càrrec de l’exconseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané. Abans de l’acte –que va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament- el pregoner va signar el llibre d’honor de la ciutat en presència de l’alcalde Pere Granados i de la regidora de Cultura, Maria José Rodríguez a més d’una àmplia representació de regidors municipals, autoritats locals i també amb presència de tots els cossos i forces de seguretat.

El pregoner va fer un relat històric del municipi en el que va recordar temps passats quan el municipi es deia Salauris; passant pel segle XIV quan les incursions i atacs dels pirates van provocar un greu despoblament. Jané, va assegurar que “de les èpoques de decadència, a l’esplendor que actualment presenta el municipi, tenim un fil conductor que mai s’ha perdut: el fil conductor de la força de la gent que ha poblat Salou, de la seva constant voluntat de superació, del seu esforç perquè esdevingués municipi ara fa 28 anys, i el fil conductor també de la potencialitat i bellesa d’aquest enclavament privilegiat: les seves platges i cales i el seu atractiu turístic han fet de Salou un indret que acull a milers de persones que ens visiten d’arreu del món”.

Durant el relat del pregó, l’ex conseller també va assenyalar com “avui la festa, en aquest cas la del 30 d’0ctubre, ens permet no oblidar la història i no oblidar mai l’esforç de les persones que l’han fet possible” i ha afegit que “aquí a Salou la vostra història us ha ensenyat i demostrat com cal tenir sempre confiança en aquesta força de les persones i de les societats mobilitzades. Aquesta força mai es pot menystenir”. En el seu discurs, en el qual va fet referència a la multitud d’actes que s’inclouen dins la festa també va assegurar que “Salou és ciutat símbol d’aquesta vitalitat, d’aquesta llum intensa i brillant del Mediterrani, d’aquesta voluntat de canvi constant per millorar i progressar”.

L’exconseller també va tenir unes paraules d’agraïment vers els cossos i forces de seguretat per la seva gran tasca en el dia a dia.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va voler agrair a l’exconseller la seva disponibilitat per ser pregoner de la festa del 30 d’Octubre i va destacar la gran implicació que va demostrar quan era conseller d’Interior, atenent la petició del municipi de dotar de més reforços la seguretat; entre d’altres aspectes i col·laborant estretament amb la ciutat. El batlle també va tenir referències a la data que se celebra tot dient que: “aquesta és una celebració molt especial i assenyalada perquè commemorem un dels esdeveniments més transcendentals i excepcionals de la nostra història col·lectiva, com és el naixement del nostre municipi ara farà just 28 anys” i va afegir que “com cada any s’escau que, amb orgull, renovem el nostre compromís amb aquell passat recent, i rememorem els nostres orígens com a municipi de ple dret, com aquell fet històric que va permetre consolidar la nostra identitat com a poble, així com l’impuls d’un nou destí i la construcció del nostre futur. I d’aquesta forma expressem també la nostra  gratitud cap a la generositat de milers de persones, salouencs i salouenques, que van confiar, impulsar i assolir un “Salou lliure”.

En acabar el discurs, el pregoner va rebre de mans de la regidora de Cultura una placa commemorativa del dia i també una rèplica a escala de l’estàtua de Jaume I, la màxima distinció municipal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.