‘Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona’

La Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus acull fins al 2 de desembre de 2023 l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que recull les 44 fotografies presentades a la tercera convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Aquesta categoria forma part del XXXV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer (2022), organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona.

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, té la voluntat de fomentar la consciència social i promoure el valor del fotoperiodisme compromès i la seva capacitat per atraure l’atenció sobre temes importants. En aquest sentit, les instantànies exposades, totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona, són testimonis gràfics de situacions d’actualitat, denúncies, fets rellevants i moments que han marcat la nostra història recent.

Així, l’espectador pot reviure alguns dels fets més noticiables ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022, com ara la devastació dels temporals, les seqüeles dels llargs episodis de sequera, el drama humà que hi ha darrere qualsevol desnonament, les tràgiques conseqüències del tiroteig perpetrat per un extreballador de Securitas, la bellesa acrobàtica de la Fira del Circ Trapezi o les llums multicolors de les Festes Decennals de Valls, entre d’altres.

En total, comprèn 44 fotografies capturades per 13 fotoperiodistes: Fabián Acidres, Jordi Borràs, Marc Colilla, Christian Creixell, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Xavi Jurio, Anna Lofi, Alba Mariné, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Laia Solanellas i Josep Lluís Sellart. La imatge guanyadora d’aquesta edició va ser ““Desnonament”, de Josep Lluís Sellart; i les finalistes: “Les filles del pastor”, de Jordi Borràs, i “Canvi climàtic”, de Carles Esporrín. La mostra de fotoperiodisme finalitza la seva itinerància a Reus després de fer estada a Torredembarra i Tarragona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.