Premi Gran Gresol per a Edurne Pasaban

????????

La Fundació Privada Gresol, entitat sense ànim de lucre que reuneix més de 150 empreses i empresaris de la Catalunya Nova, i que enguany compleix 30 anys de trajectòria, reprèn el lliurament del Premi Gran Gresol en la seva vint-i-sisena edició.

El Roc Blanc Hotel & Spa ha estat l’escenari triat per a la cerimònia, que ha comptat amb prop de 40 assistents entre els quals es trobaven alguns socis de la Fundació, autoritats destacades com el Ministre Portaveu del Govern d’Andorra, Sr. Guillem Casal i el subdelegat del Govern Central a Tarragona, Sr. Santiago J. Castellà.

TRAJECTÒRIA D’EDURNE PASABAN

Nascuda a Tolosa (Guipúscoa) el 1973. Va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial a la Universitat del País Basc. Va completar el programa Senior Excutive Program a ESADE (2005-2006) i el 2012 va obtenir el Màster Executive Coaching and Management per la IE Business School de Madrid, entre d’altres estudis.

La seva primera feina va ser com a enginyera a l’empresa familiar PASABAN S.A., dedicada a la construcció de talladores i bobinadores de paper, capdavantera en el sector a nivell internacional. Més endavant va fundar el seu propi negoci ABELETXE, un petit hotel rural i restaurant completament reformat, que s’ha convertit en un espai singular dedicat a la celebració d’esdeveniments al País Basc.

L’Edurne va començar a anar a la muntanya de la mà dels seus pares al Pirineu, i als 17 anys viatja per primera vegada als Alps. Amb 18 anys, a l’Equador, comença a realitzar ascensions a muntanyes de 6000 metres i finalment el 1998 viatja a l’Himàlaia per primera vegada. Des de llavors l’Edurne no ha deixat de realitzar diferents expedicions a muntanyes de més de 8000 metres, coronant el darrer cim de més de 8000, el Shisha Pangma, l’any 2010 i convertint-se així en la primera dona en el món a ascendir els 14 vuit mils del Planeta.

Per altra banda, també destaca la seva part mes solidària, doncs és patrona i fundadora de Mountaineers for Himalayas Foundation by Edurne Pasaban on treballen pel desenvolupament de projectes relacionats amb l’educació dels nens i les nenes de l’Himàlaia (www.fundacionedurnepasaban.com).

En l’actualitat, combina la seva carrera esportiva amb la seva carrera professional com a conferenciant i coach en empreses tant nacionals com internacionals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.