Premis Cambra Reus 2022

La Cambra de Comerç de Reus ja té a punt una nova edició dels Premis Cambra Reus que enguany tindran un caràcter monogràfic, ja que estaran centrats a reconèixer diverses realitats empresarials que s’han distingit per la innovació i la transformació digital. L’acte serà presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos.

En total es lliuraran 29 distincions que serviran per remarcar la tasca d’institucions, empreses i empresaris que s’han significat per l’aposta tecnològica. A la convocatòria s’hi afegeixen, també, els premis de periodisme que en aquesta ocasió serviran per valorar quatre treballs centrats en l’àmbit de la innovació.

La gala, que es realitzarà al Teatre Fortuny de Reus a partir de les 19 h del dimecres 30 de novembre, compta amb el patrocini de diverses empreses i institucions, destacant el suport de la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus.

Una àmplia representació territorial i una rica diversitat sectorial

Com sempre els premis tenen la voluntat de realçar el teixit d’empreses de l’àmbit territorial de la Cambra que comprèn les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. I fer-ho posant l’èmfasi en realitats i sectors diferents. Des d’empreses del sector comerç, passant pel turisme, l’industrial, l’energètic, l’agroalimentari, els serveis, les arts gràfiques o l’estrictament tecnològic, sense oblidar el món de l’ensenyament per destacar centres de formació, com són els instituts Antoni Ballester de Mont-roig o Joan Amigó de l’Espluga, que dediquen, temps i esforços, a forjar nous professionals pel sector.

Premis d’Honor 2022

El jurat dels premis Cambra ha enriquit la selecció de guardonats amb quatre premis d’honor per subratllar trajectòries d’institucions i empresaris molt significats. D’aquest últim cas destaquen els reusencs Andreu Rodríguez i Josep Anton Aliagas. El primer, reconegut per ser un dels pioners a Reus a partir de l’impuls de l’empresa Data Logic, avui Ticnova. Actualment orientat a altres projectes professionals, Rodríguez dedica temps i esforços al New Art Foundation donant suport a la Cultura i formant una de les col·leccions privades d’Art Tecnològic més grans del món que s’exhibeix en exposicions i museus d’arreu. En el cas d’Aliagas, que desenvolupa bona part de la seva activitat professional a Silicon Valley, cal destacar la seva trajectòria en la creació d’empreses tecnològiques i en la tasca d’assessorament que realitza, en l’àmbit internacional, en moltes altres.

La Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura també seran distingits de manera especial. En el cas de la URV, i més enllà de subratllar la seva trajectòria en la innovació, el desenvolupament tecnològic i la formació de nous professionals pel sector, es voldrà posar èmfasi en el projecte que coordina per la creació d’un segell digital del vi. Pel que fa al Centre de Lectura, a més d’accentuar la seva trajectòria, es voldrà reconèixer la tasca de digitalització del seu fons documental, amb més de 300.000 referències consultables, i el sistema de difusió en línia de les seves activitats que ha permès multiplicar l’efecte divulgador de l’entitat.

Premis de Periodisme 2022

En paral·lel als Premis Cambra, la corporació realitza novament la convocatòria adreçada al sector periodístic. En aquesta ocasió s’han distingit quatre treballs que tenen en comú la voluntat de realçar diverses realitats empresarials que es caracteritzen per la innovació tecnològica. És el cas del programa Fem Comptes de Canal Reus dirigit per Clara Marquiegui; la secció Cas d’Èxit de l’Indicador d’Economia signada per Mònica Carrasco; el treball “Venda on line a les llibreries de proximitat: somni o realitat?” de Joel Medina publicat al Reusdigital.cat. I el reportatge sobre l’activitat de difusió i assessorament que fa la Cambra sobre el programa KIT DIGITAL signat per Jaume Garcia al diari digital Tots21.

Kit digital, protagonista dels premis

Atenent el caràcter dels premis, la gala comptarà amb la intervenció d’Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Martínez Lacambra que farà una breu dissertació sobre el programa Kit Digital i l’oportunitat que representa per la modernització del teixit productiu. Un programa impulsat pel Govern d’Espanya i gestionat per Red.es que compta amb un pressupost de 3.067 milions d’euros a través dels fons Next Generation EU el marc del Pola de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’agenda Espanya Digital al 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025.

Cal recordar que la Cambra de Reus està executant un actiu servei d’assessorament i guiatge per les empreses amb relació a les possibilitats d’aquest programa que vol servir per afavorir la digitalització de les petites i mitjanes empreses i, també, dels autònoms.

Una gala per posar en valor el talent i les possibilitats del #territoricambrareus

Com és habitual l’acte de lliurament dels premis Cambra vol servir per realçar el talent de les comarques de l’àmbit territorial de la corporació. D’aquesta manera la festa s’obrirà amb l’actuació de l’arpista de l’Espluga de Francolí, Anna Amigó, que interpretarà algunes peces del seu últim espectacle. Així mateix, dos periodistes del territori seran encarregats de conduir la gala. Es tracta de la reusenca Anna Fortuny, que actualment desenvolupa la seva activitat professional a la Xarxa de Televisions Locals, i el montblanquí Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc i col·laborador de TAC 12.

ELS REPRESENTANTS INSTITUCIONALS DEL TERRITORI DE LA CAMBRA, PROTAGONISTES DEL LLIURAMENT DELS GUARDONS

Com es tradicional en les darreres edicions dels Premis Cambra, bona part dels guardons seran lliurats per representants institucionals del #TerritoriCambraReus. És el cas de l’Alcalde de Reus, Carles Pellicer, de la Presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i també dels representants dels Consells Comarcals (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta) i dels Ajuntaments de capital de comarca (Falset, Gandesa, Montblanc, Móra d’Ebre i Reus). També participaran del lliurament de distincions el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Jaume Fàbrega, i la gerent de la Cámara de España, Imma Riera.

La farina de Mestral, essència de l’aperitiu dels Premis

Al finalitzar la gala els assistents podran desplaçar-se a l’espai de la Llotja on es servirà l’aperitiu dels premis i que serà elaborat pel Gremi de Forners de Reus i el Baix camp. Un aperitiu que tindrà un fil conductor, la farina de Mestral. De fet aquest serà l’ingredient comú de totes les menges que es serviran a l’àpat i que seran regades amb el vi i el cava del territori.

El projecte de la farina de Mestral és una iniciativa del Gremi de Forners amb el suport de la Cambra de Reus. Un producte de quilòmetre zero elaborat amb el blat de la cooperativa Coperal de Santa Coloma de Queralt, molt a farines Poquet d’Ascó. Precisament els assistents seran obsequiats amb un quilo de farina, un pa de Mestral i un pa foradat.

L’aperitiu s’acompanyarà de cava i vins de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus.

Rehabilitem l’Estel, el projecte triat per recaptar fons

La darrera edició dels Premis Cambra, la del 2021, va servir per encetar una línia de col·laboració solidària amb diverses entitats. En aquella primera ocasió es van recaptar fons per fer possible el nou parc infantil de l’escola d’educació especial Nostra Senyora del Mar de Reus. Per aquest 2022 el projecte triat és Rehabilitem l’Estel, una iniciativa de Llars Socials Reus per adequar cinc habitatges sostenibles i socialment justos al carrer de l’Estel de Reus.

S’han habilitat diverses fórmules (transferència bancària, bizum i pagament en metàl·lic) per recollir aquests ingressos. De fet, més enllà del que s’acabi recaptant, cal subratllar la importància de donar visibilitat a aquestes realitats solidàries per genera consciència aprofitant un acte de les característiques dels premis Cambra.

Gala retransmesa en directe per Canal Reus

Per acabar dir-vos la gala serà retransmesa en directe per Canal Reus Televisió, per l’emissió convencional i també en línia. I que considerant les restriccions d’aforament de la Llotja, on es servirà l’aperitiu posterior, hem tancat l’assistència a 420 localitats del teatre.

RELACIÓ GUARDONATS PREMIS CAMBRA 2022

Premis de Periodisme

Mònica Carrasco. Indicador d’Economia

Joel Medina. Reus Digital

Jaume Garcia. Tots XXI

Clara Marquiegui. Canal Reus

Premis Cambra Reus 2022

Electrònica Reus – SONY (Reus. Baix Camp)

Ramon Bergadà Mecanització d’Oficines SL (Reus. Baix Camp)

Biosfer Teslab (Reus. Baix Camp)

Quercus Technologies (Reus. Baix Camp)

Club Tennis Reus Monterols (Reus. Baix Camp)

Solcam Energía SL (Riudoms. Baix Camp)

Viniscoop SL (Territori Cambra Reus)

Food Aerosols Spain SL (Gandesa. Terra Alta)

Vigerm SL (Santa Coloma de Queralt. Conca de Barberà)

Pins Platja Apartaments (Cambrils. Baix Camp)

Institut Antoni Ballester (Mont-roig. Baix Camp)

Port Massaluca (Pobla de Massaluca. Terra Alta)

Institut Joan Amigó i Callau (L’Espluga de Francolí. Conca de Barberà)

José Maria Sans Amill SA (Montblanc. Conca de Barberà)

Perinet (Poboleda. Priorat)

Denominació d’Origen Montsant (Falset. Priorat)

CoEbreLab 5G Rural (Ribera d’Ebre)

Genius (Móra d’Ebre. Ribera d’Ebre)

Terra Alta Consultoria TIC (Batea. Terra Alta)

Gráficas Salaet SA (Gandesa. Terra Alta)

Clúster TIC Catalunya Sud (Territori Cambra Reus)

Premis d’Honor Cambra Reus 2022

Josep Anton Aliagas

Andreu Rodríguez Valveny

Centre de Lectura de Reus

Universitat Rovira i Virigili

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.