Premis Emprèn 2023

Els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona reconeixen i impulsen els millors projectes empresarials nascuts al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. En l’edició corresponent a l’any 2023, els guanyadors per a cadascuna de les 7 categories del certamen han estat: ODYSSEUS, una plataforma per a viatges que a través de la intel·ligència artificial proposarà itineraris menys massificats i més sostenibles (Riudoms)l’espai de creació d’artesania PIENSA EN PORCELANA (Tarragona), GIMA CLÍNIC, un centre de fisioteràpia amb una tecnologia capdavantera per a recuperar malalties neurològiques (Reus), EO! EASY ORDERING, que ofereix un software innovador per a l’hoteleria (Reus), la plataforma de lloguer de roba XERFER FASHION RENTING (Tarragona), la Cooperativa de serveis de desenvolupament rural PÀTXERA (Sant Jaume d’Enveja) i PA RURAL, un projecte de repartiment diari de pa en entorns rurals (El Pla de Santa Maria).

Les persones emprenedores que hi ha darrere d’aquests projectes s’han aplegat aquest dimarts a l’Auditori Diputació en un acte encapçalat per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el diputat delegat de Polítiques d’Ocupació i Emprenedoria, Pere Granados. Els projectes guanyadors de cadascuna de les 7 categories del certamen rebran un premi econòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d’assessorament personalitzat per part de l’equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores.

D’altra banda, els Premis Emprèn han reconegut 15 projectes empresarials que rebran un premi econòmic de 1.000€: Localboss (Mont-roig del Camp), Inesperata.com (Tarragona), Som (Riu) Fest (Aldover), Festivals de Terres de l’Ebre (Ulldecona), Roser de Foc, SCCL (Vinyols i els Arcs), Link a Dogs (Tarragona), Centre Petjades (Reus), Nasapp (Tarragona), Krush (Tarragona), Smart Biohome, SL (El Vendrell), Hermosura (Calafell), Llueix Vida Rural (Capçanes), Cuentropía, SCCL (La Secuita), Befreya (Albinyana) i Mancomunació de serveis de gestoria empresarial i cultural (El Vendrell).

Durant l’acte de lliurament dels guardons, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la qualitat dels projectes i ha felicitat els seus artífex per l’esforç, el talent  i lideratge que han demostrat. A més, ha ressaltat que “els Premis Emprèn donen resposta a les necessitats reals de la societat i, per tant, promouen sectors d’activitat estratègics per al desenvolupament sostenible i l’equitat del nostre territori”. Per aquest motiu, les diferents categories dels guardons inclouen àmbits com la transició ecològica, energètica i alimentària; l’emprenedoria social; la transformació digital; la innovació en salut, el repte demogràfic, la cultura o el turisme.

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, el diputat delegat de Polítiques d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha posat de manifest “la necessitat de generació de talent, de retenir-lo i d’atraure’l per tal que l’economia del nostre territori evolucioni”.

A més del lliurament de guardons, durant l’acte ha tingut lloc la conferència “Save the PLASTIC: una solució creativa, circular, participativa i sostenible al repte del plàstic” de Néstor Catalán. Catalán és el CEO i cofundador de PLASTICPeople, un projecte nascut a Vietnam al 2019 i que vol establir-se també a Europa des de Reus.

El certamen ha arribat enguany a l’11a edició dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona. En total ha impulsat 22 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 43.000€. L’objectiu del certamen al llarg d’aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci. De fet, des de la creació dels Premis Emprèn s’han reconegut més de 200 iniciatives d’entre més d’un miler de participants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.