Presentació de la reforma del vestíbul d’El Círcol-Teatre Fortuny

L’associació cultural i recreativa El Círcol, degana de les entitats de la ciutat i fundada el 1852, ha tingut cura al llarg del temps del manteniment i conservació de l’edifici efectuant diverses obres periòdicament. Restava pendent la dignificació del vestíbul comú d’entrada al Teatre Fortuny i a El Círcol que avui presentem 

El concepte que imbueix l’obra és el d’atorgar la importància que l’espai es mereix posant en valor els elements clàssics d’interès arquitectònic existents a través d’una respectuosa intervenció actual, lluminosa, elegant i sòbria alhora.

Es tracta d’una obra de reforma sense modificacions estructurals, ja que l’edifici d’El Círcol-Teatre Fortuny està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de monument històric essent, per tant,  protegit. No s’actua ni en subsòl ni en façana, de manera que es preserva la unitat espacial i arquitectònica que conformen les façanes de la Plaça Prim.

Enguany, amb l’arribada de la nova junta presidida per la Sra. Patrícia Terradellas Maré, primera dona en dirigir l’entitat, s’ha posat fil a l’agulla per impulsar definitivament aquesta millora necessària.

Segons la nova presidenta, no es tracta únicament de la dignificació d’un espai emblemàtic de la ciutat de Reus, sinó també d’una nova acció d’obertura de l’entitat a la ciutadania en general que la nova junta està emprenent amb nous esdeveniments i activitats.

Aquest dilluns 12 de juliol ha tingut lloc la presentació del projecte, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, a més de la presidenta del Círcol i dels responsables tècnics de l’obra.

L’alcalde ha posat en valor la tasca de l’entitat al llarg de la seva llarga trajectòria, i ha destacat que “el projecte de reforma subratlla la importància de tenir cura del patrimoni històric, arquitectònic i artístic de la ciutat, a més de millorar l’espai i obrir-lo encara més a la ciutadania”.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació ha afirmat que amb la seva contribució a l’obra “refermem el nostre compromís com a membres del Consorci i contribuïm a donar suport a l’entitat que es va obrint a la ciutat i al territori amb els que va establint un vincle més directe”

La presidenta Terradellas fa palès l’agraïment de la junta i socis d’El Círcol, a l’alcalde Pellicer i a la presidenta Llauradó, que han propiciat l’obra des de les institucions que presideixen i que conformen el Consorci del Teatre Fortuny, gestor de l’espai, així com també l’agraïment al mecenatge d’una empresa familiar molt vinculada a l’entitat. Finalment, posa també de relleu “la bona feina de la jove arquitecta reusenca, Marta Jara, coautora del projecte de reforma, juntament amb la interiorista Elisenda Torquet ”.

El proper any l’entitat commemorarà el 170è aniversari de la seva fundació per a la qual cosa es preparen també algunes celebracions que seran anunciades en el seu moment.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.